Friganele cu fructe - Ghinea Elena

24 martie 2011 17:21   Actualitate
Ultima actualizare:

Mod de preparare: Curăţăm fructele de coajă. Preparăm din apa minerală, vanilia, oul şi făina o compoziţie asemeni celei de clătite dar mai groasă.

Tăiem fructele în felii mari scoţând sâmburii. Încingem uleiul, scufundăm fiecare felie de fruct în aluat şi punem în tigaie la prăjit.

Scoatem friganelele pe un şervet absorbant şi pregătim sosul din zahăr.

Într-o tigaie punem 5 linguri de zahăr, la foc mic, amestecăm până capătă o culoare aurie.

Stingem cu sucul de portocale iar dacă este prea subţire putem adăuga 1 linguriţă din compoziţia prin care am trecut fructele.

Pudrăm friganelele cu scorţişoară, adăugăm sosul şi ornăm cu coaja de portocală tăiată peştişori.

Poftă bună!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte

reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe