Garcea: «Mă feresc de prăjeli»
Vorbeşte cu nepăsare şi, de cele mai multe ori, în glumă, despre stilul său alimentar. Nici nu ne aşteptam la altceva din partea simpaticului Garcea, alias Mugur Mihăescu. Totuşi, în spatele acestei nepăsări, ascunde un regim alimentar de excepţie.
Actorul din fosta trupă Vacanţa Mare nu e mofturos la mâncare. Are doar câteva condiţii: ce i se pune în farfurie să nu fie prea gras, prea greu, cu prăjeli.
"Am văzut că nu-mi fac bine şi mă feresc", spune el. Apoi, Garcea mănâncă doar în prima parte a zilei, iar seara nu se atinge de nimic.
"Masa de bază e dimineaţa. Atunci mănânc mult şi cam orice găsesc în frigider: friptură, sarmale, grătar, orice. După-amiaza îmi fac o salată, iar seara nu mănânc nimic. Aşa m-am format, de zece ani am acest regim alimentar", spune umoristul.
Chiar dacă ştie să gătească aproape orice, de la sufleu de somon până la ciorbă ardelenească de văcuţă, nu se poate lăuda prea des cu gătitul.
"Mi-a plăcut când eram mai tinerel, în studenţie. Acum nu mai am nici timp, nici răbdare. Gătesc rar, când sunt singur acasă. De obicei, soţia şi menajera se ocupă cu asta", mai spune Garcea.
A vrut, totuşi, să ne arate că are dexteritate, în bucătărie. Ne-a poftit la restaurantul St. Patrick Irish Pub pe care îl are în centrul vechi din Bucureşti şi ne-a pregătit "fajitas", o reţetă mexicană, foarte cerută în pub-urile irlandeze. Cum e Garcea în bucătărie? Grăbit şi agitat, bineînţeles.
"Vreau să termin repede, mă umplu de făină şi de tot felul, dar ăsta e farmecul gătitului. Altfel, s-ar numi chirurgie", mărturiseşte Mugur Mihăescu.
Ardeiul gras, «fructul» lui preferat
Garcea mănâncă fructe "din joi în Paşte", după cum se exprimă. "Fructul" lui preferat e ardeiul gras, din care ar mânca oricând şi oricât.