Gardieni de la Turnul Londrei, acuzaţi de hărţuirea unei colege
Doi 'beefeaters' (gardieni la Turnul Londrei) au fost suspendaţi, iar al treilea face obiectul unei anchete după ce au fost acuzaţi de hărţuirea primei femei care a pătruns în această instituţie creată în secolul al XVI-lea.
'Putem să confirmăm că trei Yeomens (halebardieri) fac obiectul unei anchete ca urmare a unor acuzaţii de hărţuire; doi au fost suspendaţi', a indicat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Palatelor regale istorice, organism care administrează Turnul.
Tabloidul The Sun a anunţat luni că Moira Cameron, 44 de ani, prima femeie numită 'beefeater', era vizată de o 'campanie de ură' din partea unor colegi, invidioşi de atenţia care i se acorda de la numirea în funcţie în 2007.
Astfel, uniforma sa tradiţională a fost distrusă, un articol cu numele său de pe enciclopedia on-line Wikipédia a fost falsificat, iar în vestiarul său au fost lăsate scrisori 'de hărţuire', a afirmat The Sun.
"Mâncătorii de carne" au ajuns ghizi turistici
Yeomen-ii (halebardierii), supranumiţi 'beefeaters' (mâncători de carne de vită) din cauza raţiei zilnice de carne pe care o primesc în fiecare zi, au fost însărcinaţi de regele Henric al VIII-lea (1509-1547) în secolul al XVI-lea să păzească Turnul Londrei, reşedinţă regală, apoi închisoare înainte de a deveni atracţie turistică.
În prezent în număr de 35, ei locuiesc în Turn, servesc adesea drept ghizi pentru vizitatori şi sunt foşti militari care au cel puţin 22 de ani de serviciu în forţele armate. Moira Cameron, din Argyll, Scoţia, nu a făcut nici ea excepţie.