George Bitoleanu: «Eu am dat alarma că a picat macaraua!»

26 octombrie 2009 20:17   Actualitate
Ultima actualizare:

Administratorul clădirii, George Bitoleanu, era unul dintre puţinii angajaţi care se aflau la 7.30 în imobil.

"Am paralizat de spaimă. Credeam că e cutremur, aşa tare s-a zgâlţâit clădirea. Când am ieşit afară, m-am crucit. Braţul macaralei, care lucrează pe şantierul vecin, era căzut peste minister. Celălalt a aterizat pe un Matiz. L-a făcut zob", ne-a povestit omul.

Click aici pentru a vedea imagini cu macaraua prăbuşită

Când s-a adunat, a pus mâna pe telefon şi a dat alarma la superiori. Muncitorii care se aflau la faţa locului nu şi-au putut explica în ce fel a plecat macaraua din loc. Ca să o dea jos de pe minister au adus alte două utilaje şi au făcut măsurători peste măsurători.

Au răsuflat uşuraţi după mai bine de opt ore de chin. "Slavă Domnului că n-a murit nimeni!", au spus muncitorii după ce au reuşit să coboare braţul macaralei de pe clădirea ministerului.

Era să moară strivit de utilaj

Macaraua a făcut o victimă în rândul maşinilor. A lovit un Matiz alb, parcat lângă şantier. Proprietarul Matizului peste care a căzut celălalt braţ al macaralei, parcă s-a născut a doua oară.

"N-am apucat să mă depărtez un metru de maşină şi a căzut din senin. Am încremenit. Când m-am întors, am văzut numai cioburi în jur. Cineva acolo sus mă iubeşte, că altfel mă făceam şi eu praf printre fiare", povesteşte păgubitul, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Mai multe