George Vintilă: «N-aţi mâncat voi asemenea paste!»
Scopul lui George Vintilă, atunci când găteşte, este să obţină ceva grozav pentru simţuri, bun pentru corp şi plin de inspiraţie pentru spirit. De cele mai multe ori, scopul e obţinut cu succes.
Citeşte şi
4 motive pentru care găteşte Bogdan de la El Negro
Monica Tatoiu găteşte franţuzeşte
Uhhh, ce picant găteşte Carmen Pleşea!
Dacă nu ştiaţi, George Vintilă e un bucătar prin excelenţă.
După ce a lucrat în bucătărie în Anglia, unde a gătit, spălat vase sau făcut cocktailuri pentru câteva sute de clienţi pe seară, acum domeniul e floare la ureche. Pe cât de uşor, de rapid şi de bine se mişcă în bucătărie, pe atât de multă plăcere îi face.
„Îmi place să gătesc. Mă relaxează activitatea în sine, dar sunt în egală măsură gurmand, pentru că mă bucur de rezultat", spune DJ-ul Pro FM.
Nu „scapă" foarte des la bucătărie pentru că nu are timp. Iar atunci când o face, răspunde, de obicei, provocărilor lansate de prieteni care află că e specialist.
În acele momente, se echipează corespunzător: lucrează doar cu mâinile curate, îndepărtează fumătorii din zonă şi orice fel de metal (inel, cercel) e lăsat deoparte. Nu există vase murdare după ce găteşte el. Acestea văd finalul de pe grila de scurgere. În plus, îi place să şi improvizeze.
„Reţeta pe care v-o dau acum a început ca o improvizaţie, cu ce aveam în frigider în acea zi. N-aţi mâncat voi aşa ceva! Şi, pentru că a ieşit irezistibil de bună, a fost încoronată reţeta permanentă. Le-am numit «Paste Play» pentru că au legătură cu sigla de la Pro FM", explică George. Oricât de bine ar găti şi oricât de gurmand ar fi, spune despre el că se hrăneşte ca să trăiască, nu invers.
Îşi începe ziua cu un suc proaspăt de fructe, o cafea cu lapte, un sendviş sau un croissant. La prânz e destul de atent ce mănâncă şi mizează, în general, pe mâncarea sănătoasă.
„Recunosc că mai am pofte de fast-food şi mi le potolesc. Nu mă îngraş, deci îmi permit", adaugă DJ-ul.
Paste Play, o reţetă improvizată
Ingrediente: paste integrale, prosciutto crudo, roşii bine coapte, măsline, usturoi, parmezan, gorgonzola, busuioc verde, ardei iute
Mod de preparare: pastele se fierb. Între timp, se rumeneşte prosciutto, se adaugă roşiile, apoi măslinele, ardeiul şi usturoiul. Sosul se ia de pe foc, se aruncă în el bucăţi de busuioc rupt, gorgonzola şi parmezan, sare şi piper. Sosul se toarnă peste paste, se amestecă, se mai presară puţin parmezan şi frunze de busioc, pentru decor.