Gest incredibil in campionatul Frantei

24 decembrie 2009 14:48   Actualitate
Ultima actualizare:

În minutul 34 al partidei contând pentru etapa a 19-a, arbitrul Philippe Malige, încredinţat că Bakary Kone l-a lovit cu cotul pe Birsa, a scos cartonaşul roşu pentru a-l arăta internaţionalului ivorian. După câteva minute de discuţii şi consultări, el şi-a anulat decizia, după ce chiar Birsa i-a semnalat greşeala.

Arbitrul a explicat decizia sa astfel: 'Iniţial credeam că Bakary Kone, enervat, a încercat să-şi facă singur dreptate. La primele reacţii ale celor de la Marseille, am înţeles că m-am înşelat, probabil. Atunci, l-am întrebat pe Birsa ce s-a întâmplat. Iar el mi-a spus că gestul lui Kone nu a fost intenţionat, a căzut nevinovat. M-am înşelat, deci, i-am mulţumit lui Birsa, de mai multe ori. Atitudinea sa este de remarcat, sper să fie urmată'.

Slovenul a spus, la rândul lui: 'Nu am făcut nimic excepţional. Kone nu mi-a făcut nimic, doar m-a atins pe umăr. Aşa sunt eu... I-am spus arbitrului'. De asemenea, antrenorul Jean Fernandez, căruia arbitrul i-a spus despre păţanie la pauză, a 'apreciat' acest gest 'extrem de fair-play' al jucătorului său şi l-a povestit presei.

Mai multe