Gestul făcut de Ambasadorul României la Londra, pentru cei ieşiţi la vot

16 noiembrie 2014 10:40   Actualitate
Ultima actualizare:

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, îşi aşteaptă rândul la vot, alături de peste 1000 de români, la secţia de votare de la sediul Institutului Cultural Român.

Oficialul român dă dovadă de răbdare şi s-a alăturat miilor de români aflaţi la coadă pentru vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, conform Realitatea TV.

La ora 08.00, peste 1000 de români se aşezaseră la coadă pentru a-şi exprima opţiunea pentru viitorul preşedinte al României. Deşi coada este foarte lungă, timpul de aşteptare este de aproximativ o oră. "Imaginaţi-vă ca rândul are aprox 1km în jurul clădirii!!! Mulţi au venit de la 70-80 mile pentru că le pasă de viitorul lor şi pentru a-şi arăta dragostea pentru România!!!", a scris Daniel Bodnar, pe Facebook.

Şi la celelalte două secţii din Londra, de la Ambasadă şi de la Consulat, s-au format cozi foarte lungi încă de la primele ore ale dimineţii. Românii au adus pancarte cu mesaje precum "Nu vă înghesuiţi", "Ţin rând pentru democraţie" şi "Vrem să votăm!". Tot în Anglia, zeci de români aflaţi la sute de kilometri de secţiile de votare s-au mobilizat pe Facebook pentru a închiria autocare cu care să ajungă la vot. Preţul unui loc în autocar a variat între 11 şi 13 lire sterline, dus-întors.

În Marea Britanie, trăiesc circa 144.000 de români şi au fost înfiinţate 11 secţii de vot. În primul tur, din urmă cu două săptămâni, mii de persoane nu au putut vota la secţiile din Londra şi au protestat ore bune după închiderea urnelor.

Mai multe