Gheorghe Hagi de Oltenia: «Vreau să ajung ca Regele!» VIDEO

2 ianuarie 2011 16:41   Actualitate
Ultima actualizare:

Viaţa lui Gheorghe Hagi (6 ani) din Târgu Cărbuneşti, pare desprinsă dintr-un film dramatic, cu multe neajunsuri şi suficiente încercări pentru vârsta pe care o are. La numai doi ani, cel care poartă numele regelui fotbalului românesc a rămas orfan de mamă şi ulterior a fost părăsit şi de tată, fiind crescut acum de bunici.

Citeşte şi:

Nepotul lui Maradona joacă fotbal la doar doi ani - VIDEO

Cumpăraţi-i copilului un costumaş de fotbal!

S-au făcut fotbalişti din întâmplare!

Băieţelul ştie deja ce vrea să facă în viaţă. „Îmi place foarte mult de Gheorghe Hagi şi o să devin ca el", promite copilul.

El este nedespărţit de singura minge pe care o are, dezumflată şi mâzgălită cu pixul. Ştie că trebuie să se pregătească serios pentru a călca pe urmele decarului Generaţiei de Aur.

„Este înnebunit după fotbal şi sare în sus de bucurie când îl vede pe Hagi la televizor. Se uită la meciuri, mai mult decât la desene. De-asta i-am şi pus numele Gheorghe Hagi, să-l facem om mare", spune străbunica Maria Preda, de 68 de ani, care are aşteptări mari de la Hagi al ei, deşi copilului i se oferă prea puţin.

Dumitru Gheorghe vrea ca nepotul său să îi calce pe urme lui Ilie Balaci, pe care îl admiră. „Când nu îl strigăm Hagi, îi spunem Ianis, după numele fiului marelui fotbalist. La 10 ani o să îl dau la şcoala lui Gigă Popescu. Vreau să-l văd ca Ilie Balaci, emblema Europei de Est, mai ceva ca Gică Hagi. Se uită cu mine la meciuri şi ţine cu Ştiinţa, că doar suntem olteni", spune bărbatul.

De Crăciun, copilul din Târgu Cărbuneşti i-a cerut Moşului, cu ajutorul bunicului care i-a scris o scrisoare, o minge de fotbal. Copilul a primit exact ce şi-a dorit, cadoul modest fiind mai mult decât suficient pentru el.

"Mi-a făcut străbunica teren de fotbal în ca­­meră şi mă joc patru ore pe zi" Gheorghe Hagi (6 ani)

„De când a primit mingea de la Moş Crăciun, se antrenează fără încetare, iar camera străbunicii a fost transformată într-un mic teren de fotbal''.

Mai multe