Gina Pistol: «Eu trăiesc ca să mănânc»
În ultimul timp, Gina Pistol a început să fie interesată de tot ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă. Vrea să se schimbe, să nu mai mănânce haotic, să renunţe la apetisanţii cartofi prăjiţi, dulciuri şi paste făinoase. Îi e destul de greu, mai ales că ea e foarte pofticioasă şi recunoaşte că trăieşte să mânânce, nu invers.
„Eu fac parte din categoria celor care trăiesc să mănânce. Am avut de tras de-a lungul timpului din cauza asta. Dar acum sunt într-un proces de schimbare şi autoeducare. Am început să fiu interesată de ceea ce înseamnă mâncare sănătoasă. Evit alimentele care conţin multe E-uri, mezelurile, dulciurile, prăjelile şi băuturile acidulate. Foarte greu îmi e să renunţ la cartofii prăjiţi, preferaţii mei, dar am început să îi prepar în varianta sănătoasă - tăiaţi rondele subţiri şi daţi la cuptor", povesteşte Gina Pistol.
O mare greşeală pe care o face este să sară peste micul dejun. I se întâmpla chiar să ia prima masă a zilei la ora 18.00. Mai nou, pentru că e în proces de schimbare, îşi face „pacheţel" de seara: un amestec de migdale, goji, merişoare, caju şi nuci, pe care le mănâncă în maşină. Ştie că mişcarea e importantă şi, dacă înainte îşi găsea scuze ca să nu meargă la sală, acum a găsit soluţia: „De două luni am început să fac mişcare acasă - abdomene, braţe, genuflexiuni şi mers fandat cu greutăţi. Mi-am cumpărat două perechi de gantere (a câte 2,5 kg, respectiv 4 kg). Deci, dacă vrei, poţi", a concluzionat Gina.
Nici de la gătit nu se dă ân lături. Dacă vrei să vezi cât de bine se pricepe, o poţi urmări în competiţia MasterChef, proba celebrităţii, de la Pro TV. Aici a descoperit că poate să gătească şi o face chiar cu plăcere.
Reţeta ei:Midii cu sos de roşii
Ingrediente: 1,5 kg midii cu cochilie, 4-5 roşii proaspete, suc de roşii, 100 ml ulei de măsline, 1 l vin alb sec, 2 ardei iuţi uscaţi, o căpăţână usturoi, o ceapă mare, o lingură de zahăr, puţină sare, pătrunjel, două frunze de dafin, o baghetă de pâine.
Mod de preparare: midiile se curăţă şi se pun la fiert cu două frunze de dafin. În acelaşi timp, se călesc în tigaie legumele. După ce au fiert midiile, se pun în tigaia unde s-au călit legumele şi se adaugă vinul. Se lasă la fiert 10-12 minute. Se servesc cu pâinea feliată şi rumenită puţin la cuptor.