Gloria Barcelonei a dus la creşterea natalităţii în oraş

29 ianuarie 2010 10:06   Actualitate
Ultima actualizare:

Săptămâna euforică, în care Barcelona a zdrobit Real Madrid cu 6-2 în campionat, dar şi calificarea obţinută în finala Ligii Campionilor datorită golului lui Andres Iniesta, a dus la o explozie de naşteri în Barcelona, în prezent.

50% este procentul cu care a crescut numărul naşterilor faţă de obicei, conform unui sondaj făcut de un post de radio local.

În urmă cu nouă luni, Barcelona s-a impus spectaculos cu un set chiar pe Bernabeu acasă la Real, pentru ca peste patru zile să-i execute şi pe englezii de la Chelsea cu un gol în ultimele minute. Reuşita decisivă a lui Iniesta i-a propulsat pe "extratereştrii" în finala Ligii Campionilor.

Euforia momentului i-a pus pe fanii catalani pe făcut copii, în prezent, maternităţile făcând cu greu faţa valului de naşteri din ultimele zile.

"Când am observat numărul mare de naşteri, ne-am uitat în urmă pentru a căuta un motiv. Este evidentă cauza acestei creşteri care se datorează acelei săptămâni glorioase din luna mai, dar mai ales golului marcat de Iniesta", a notat un angajat al unei clinici din Barcelona, citat de cotidianul "El Mundo".

Acum, bebeluşii sunt cunoscuţi în folclorul barcelonez drept "generaţia Iniesta".

Mai multe