«Glumeşti? Dă-mi bani româneşti!»

24 noiembrie 2010 18:22   Actualitate
Ultima actualizare:

„Glumeşti? Dă-mi bani româneşti!", „Am şi eu una d-asta acasă, e un eurocent, nu?". Sunt doar câteva din replicile spumoase pe care le-am primit atunci când ne-am încercat norocul la cumpărături, cu noua monedă de 50 de bani.

E atât de nouă încât nici angajaţii băncilor nu au auzit de ea. Moneda de 50 de bani circulă deja prin portofelele românilor de o lună de zile, atunci când a fost emisă de către Banca Naţională a României.

La ziare (foto: Dan Bistriţeanu)

Când una ne-a picat în mână, nu am mai stat pe gânduri şi am ieşit la cumpărături, curioşi să testăm reacţia vânzătorilor.

La farmacie (foto: Dan Bistriţeanu)

„Ăsta e Aurel Vlaicu, nu se poate să fie pusă în circulaţie, poate e pentru colecţionari!", a încercat să găsească o explicaţie casiera unei bănci, atunci când i-am întins banii.

La legume (foto: Dan Bistriţeanu)

O bătrânică, însă, a crezut că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior.

„Ce frumoasă e, Doamne!", ne-a spus ea, în timp ce săruta cu evlavie moneda.

La pâine (foto: Dan Bistriţeanu)

„E un eurocent", a venit replica din partea unei alte pensionare.

La fructe (foto: Dan Bistriţeanu)

Situaţia s-a repetat la chioşcul de ziare sau la pâine, unde vânzătoarea ne-a luat la rost: „Glumeşti? Dă-mi bani româneşti!"

La bancă (foto: Dan Bistriţeanu)

Emisă într-un milion de exemplare

„Banca Naţională a României a pus în circulaţie pe 25 octombrie două monede cu valoarea nominală de 50 de bani, dedicate aniversării a 100 de ani de la primul zbor românesc efectuat de Aurel Vlaicu, cu un aparat de construcţie proprie", ne-a declarat Mugur Şteţ, purtătorul de cuvânt al BNR.

Una este pentru colecţionari şi există într-un tiraj de 5.000 de exemplare, iar cealaltă este pentru circulaţie, fiind scoasă într-un milion de exemplare.

Citeşte şi:

Bătrână de 78 de ani executată silit de CAS, pentru că nu e internaută

Leul îşi continuă deprecierea faţă de euro. Vezi cursul valutar

Uite cum plăteşti mai puţini bani pentru rată

Mai multe