Goniţi din case de craterul uriaş

23 decembrie 2010 18:05   Actualitate
Ultima actualizare:

Haos şi disperare la Ocna Mureş, judeţul Alba. Craterul care, miercuri, a “înghiţit” clădiri şi drumuri, din cauza surpării pereţilor vechii mine de sare, şi-a dublat dimensiunile.

CITEŞTE ŞI

Craterul a înghiţit magazinul!

I-a înghiţit casa un crater adânc de 18 metri!

Germania: Un crater de 30 de metri a apărut într-o şosea - FOTO

Uaaau! Crater de 15 metri în buricul târgului

După o noapte albă petrecută în frig, pe străzi, ieri, circa 200 de persoane care locuiau în cele patru blocuri din centru oraşului Ocna Mureş, şi-a părăsit apartamentele.

Nici 30 de metri nu îi mai despart pe locatarii acestor blocuri de craterul care a ajuns, ieri, la circa 3.000 de metri pătraţi, fiind dublu în comparaţie cu prima zi a dezastrului.

Drumul principal s-a făcut bucăţi

Suprafaţa afectată de surpări este de 10.500 de metri pătraţi. Nicoleta Mureşan (37 ani), mama unei fetiţe de 13 ani, a spus că pericolul e foarte mare. „Ocna Mureş este un oraş terminat. De 12 ani locuim aici şi nimeni nu ne-a spus că se poate întâmpla aşa ceva", a precizat femeia.Dorina Rusu (55 de ani) a părăsit şi ea, ieri, locuinţa de la bloc, luând doar cu un geamantan.

Cu mobila în stradă, pentru evacuare

„Nu se mai poate locui în bloc!", a spus femeia. Florăreasa cartierului a renunţat şi ea la afacerea pe care o are. „Nu cred că mai interesează pe cineva să cumpere flori ", a spus Genoveva Kopandi ( 35 de ani).

O jumătate din clădire s-a prăbuşit

Pagubele din 48 de ore

Supermarketul Plus, prăbuşit în totalitate

Drumul principal din oraş, surpat

Strada Mihai Eminescu , surpată pe o distanţă de 15 metri

Un atelier de reparaţii frigidere, distrus

Un magazin Optimedia, distrus

O casă era prăbuşită pe jumătate

Trei case prezintă fisuri

Mai multe