Grig Chiroiu din «Trăsniţii» e expert în bucătărie! Vezi de desert găteşte de Paşte
Interpretul lui Pupăză din serialul "Trăsniţii" de la Prima TV are o mulţime de reţete de sărbătoare
Grig Chiroiu a povestit pentru cititorii click.ro una dintre reţetele lui speciale, o pască de Paşte Pasca de PaşteIngrediente :300 g de aluat de cozonac greu de frământat 2 linguri de unt pentru unsUmplutura: - 300 g brânză de vaci- jumătate pahar zahăr (sau după gust)- O lingură de făina- Un praf de sare- O lingură mare cu stafide- 2 ouă + unul pentru uns pasca- O lingură de unt- jumătate pahar smântână dulce- Mirodenii: scorţişoară, esentă de vanilie, esentă de rom, coajă de lămâie sau de portocală.
Se amestecă toate ingredientele.Se unge o tavă potrivită, (de formă rotundă sau cu margini striate) cu unt şi se întinde aluatul cât să tapeteze tava. Aveţi grijă ca marginile să dea pe afară, în aşa fel încât să poată acoperi umplutura ce o veţi turna în tavă. După ce aţi umplut tava şi aţi acoperit-o, formaţi cu resturile de aluat un şnur împletit şi aşezaţi-l de jur-împrejurul pascăi.Coaceţi în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 45 de minute.