Hackerii români, în fruntea listei de infractori online!
Conform unui studiu realizat de compania BitDefender, asupra malware şi spamware, pentru a doua parte a anului trecut, web-ul continuă să fie mediul preferat pentru ciber-delincvenţi.
Astfel, așa numitele tehnici ”Autorun”, câștigă din ce în ce mai mult teren. Vizate de delicvenții web-ului sunt dispozitivele de stocare mobile, stick-uri de memorie și unități optice CD/DVD, ale căror fișiere Autorun.ini indică sistemului de operare ce program trebuie executat la conectarea lor la un PC. Aceștia modifică fișierul Autorun.ini, indicând de fapt executarea malware-ului copiat în acest dispozitiv, rezultând astfel infectarea computerului.
Una dintre campaniile spam dintre cele mai semnificative a început după moartea starului pop Michael Jackson, se mai arată în studiu, când BitDefender a identificat mai multe valuri de materiale dăunătoare care pretindeau că oferă mai multe informaţii asupra morţii vedetei, însă care ascundeau de fapt descărcări de malware.
Spam-ul şi activităţile de phishing au constituit de fapt aproape 80% din ameninţările legate de reţelele sociale, ca şi o serie de 'viermi' care s-au propagat prin intermediul Twitter, MySpace ori Facebook. În vreme ce Twitter şi Facebook au impus politici stricte împotriva spam-urilor, alte reţele sociale nici nu ţin cont de aceasta - aşa cum este cazul Linkedin, una dintre cele mai folosite în căutarea şi oferta de locuri de muncă.