«Hai să-ţi fac un portret cu penisul»

19 martie 2012 15:09   Actualitate
Ultima actualizare:

Spre deosebire de restul pictorilor, „Pricasso”, nu renunţă niciodată la „pensula” lui.

Până nu demult un ilustru necunoscut, Tim Patch, australianul de 62 de ani a devenit celebru pentru tablourile sale pe care le realizează cu penisul. Presa de la Sydney l-a supranumit „Pricasso", de la cuvântul prick, care în limbă engleză înseamnă penis.

Patch s-a lansat la o petrecere de Crăciun în 2005, când şi-a dezvăluit pentru prima dată tehnică, la cererea unui prieten. El a declarat pentru ziarul Sydney Morning Herald că obişnuieşte să-şi înregistreze video momentele creatoare, pentru că lumea nu-l crede. În afară de portrete, Patch desenează peisaje şi nuduri de femei.

“Pricasso” face tot felul de tablouri, dar este specializat pe portrete

„Înmoi penisul în vopsea şi o aplic apoi pe pânză", îşi explică el arta. Pentru scurt timp, Patch a desenat pe hârtie, din cauza că pânză devenise prea dură pentru „pensula2 sa.

Pentru a se proteja, el foloseşte numai acuarelă. Sâmbătă, Patch a făcut senzaţie la inaugurarea Sexpo, la Sydney, acceptând să picteze fără perdea în faţa publicului.

Vinde cu 150 € tabloul

Cu toate că cere 150 de euro (660 de lei) pentru un tablou, Patch, tatăl a patru copii, recunoaşte că nu a început să câştige suficient pentru a se întreţine.

Prin urmare, el îşi completează veniturile lucrând în construcţii. Patch s-a specializat în tâmplărie după ce a fost respins la un curs de artă. 

Mai multe