Hillary Clinton a felicitat-o pe regina Elisabeta a II-a, cu o săptămâna mai devreme

5 iunie 2010 21:03   Actualitate
Ultima actualizare:

"Cu această ocazie festivă, aducem un omagiu vieţii şi moştenirii Reginei, precum şi relaţiei speciale între cele două naţiuni ale noastre. Tânăra prinţesă Elisabeta şi-a ajutat poporul în cele mai întunecate zile ale războiului. Statele Unite ale Americii au fost dintotdeauna recunoscătoare pentru prietenia şi exemplu său.

Încă o dată, îi urez reginei Elisabeta a II-a la mulţi ani, pace şi prosperitate poporului britanic", este mesajul transmis de Hillary Clinton.

Un purtător de cuvânt al secretarului de stat a glumit pe seama acestei gafe, spunând că diferenţa de fus orar între Washington şi Londra este de o saptămână, informează The Telegraph. "E mai bine să transmiţi felicitări cu o săptămână mai devreme decât cu o săptămână mai târziu", a glumit reprezentantul Departamentului de Stat.

Deşi ziua de naştere a reginei Marii Britanii este pe 21 aprilie, aniversarea sa oficială este însă sărbătorită în fiecare an, într-o zi de sâmbătă a lunii iunie, data aleasă în acest an fiind ziua de 12 iunie. Anul acesta Regina a împlinit 84 de ani.

Tradiţia sărbătoririi zilei de naştere de două ori datează încă de pe vremea regelui Eduard al VII-lea (1841 -1910) ), care s-a născut în noiembrie, dar a dorit să-şi sărbătorească ziua în iunie, pentru a se bucura de căldura verii.

Mai multe