Horia Brenciu:«Mănânc doar morcovi înainte de concerte»

16 octombrie 2010 15:19   Actualitate
Ultima actualizare:

Nu e uşor să fii muzician. Pe lângă voce, trebuie să ai condiţie fizică şi să fii foarte atent la alimentaţie. Asta mai ales înainte de a urca pe scenă. Horia Brenciu ştie foarte bine despre ce vorbim.

"Cu cel puţin patru ore înainte de un spectacol nu mănânc nimic decât, eventual, morcovi, pentru că se digeră rapid. Din cauza efortului, a emoţiilor, rişti să-ţi vină mâncarea înapoi. Nici apă nu beau, ca să nu transpir", mărturiseşte Horia.

Horia Brenciu şi Toni Grecu, spectacol caritabil pentru Dax

Horia Brenciu, mai rău decât o femeie la shopping: «Nu îmi cumpăr haine ieftine»

Horia Brenciu găteşte cântând

Îl recunoşti pe Horia Brenciu?- FOTO

Morcovul, pentru el, este o combinaţie de dulce cu fresh, la care se adaugă autosugestia că e sănătos şi face bine. Îi plac mult şi îi ronţăie, de fapt, cu orice ocazie. Totuşi, pe primul loc în preferinţele sale culinare sunt ciupercile.

"Nu le-aş putea refuza niciodată decât, evident, înainte de un spectacol, însă nu vrei să-mi vezi faţa în acel moment. Îmi vine să mă zgârii pe ochi", spune, râzând.

În ceea ce priveşte stilul alimentar, în ansamblu, Horia Brenciu e o contradicţie. Pe de o parte ştie că trebuie să mănânce sănătos, apropiindu-se, în acest sens, de fructe şi legume. Pe de altă parte, îi place să descopere reţete şi gusturi noi.

"Pot spune că, la capitolul dorinţe culinare, aş vrea să călătoresc în locuri mai puţin accesibile. Asta pentru a descoperi ce "gust" au zonele respective. Ţin minte că, după ce s-a prăpădit mama, tata a făcut cu brio faţă activităţii extrem de delicate a gătitului şi ne delecta cu ciorbă japoneză sau tocană americană. Nu mai vorbesc de supa indiană sau prăjitura irlandeză. Ştia să coloreze vremurile comuniste, cel puţin prin vorbe, şi a reuşit să ne insufle pofta de a descoperi viaţa, chiar şi prin papilele gustative", mai spune Horia Brenciu.

Acasă, îi găteşte menajera

Pe Horia l-am găsit la restaurantul Cucina din Bucureşti, unde şi-a pregătit singur porţia de morcovi. Nu prea ştie să gătească, mărturiseşte. Acasă, menajera Rodica îi face tot felul de salate cu mirodenii, nuci, mere sau pui la cuptor.

Mai multe