Horia Moculescu a vorbit despre tragedia care l-a dărâmat: «Nici nu am ştiut ce să simt»

11 martie 2013 20:43   Actualitate
Ultima actualizare:

Luni seară, Horia Moculescu a fost invitat în platoul Acasă TV, alături de fiica sa, Nidia. Compozitorul a vorbit despre viaţa sa personală şi a povestit despre mare suferinţă care nu îi dă pace, moartea fiului său, Ionuţ.

Ionuţ Moculescu avea 31 de ani atunci când s-a stins din viaţă. Tânărul locuia la Berlin, alături de mama sa, Ana Maria, a treia soţie a lui Horia Moculescu. Infectat cu un virus necruţător, Ionuţ se lupta să supravieţuiască şi suferea cumplit după băieţelul lui, fiul unei balerine pe care familia nu a acceptat-o niciodată. La începutul lui aprilie 2008, tânărul s-a stins din viaţă, în împrejurări neclare, suspectându-se chiar o posibilă sinucidere.

Horia Moculescu a fost foarte afectat de pierdere fiului său. Compozitorul a vorbit cu Ilinca Vandici şi Adrian Artene despre această întâmplare tragică din viaţa sa, despre sentimentele care l-au încercat şi cum şi-a revenit ulterior.

"Era 2008 şi era foarte bolnav. A luat interferon. În dimineaţa de 31 martie, când s-a dus să îşi ia doza de medicamente, era altă doctoriţă, care i-a dat alte medicamente. După amiaza nu s-a simţit prea bine. I-a spus bunicii lui că se duce să îi repare antena de pe balcon. S-a urcat pe balcon şi, ameţit de la medicamente, a căzut şi a murit. Când am aflat, am ieşit în stradă şi afară picura. Nici nu am ştiut ce să simt. Nidia, când a aflat, a intrat în nişte trepidaţii. Nu am putut să o liniştesc. Nu am văzut în viaţa mea asemenea stare, trepidaţie, la un om", şi-a amintit Moculescu.

Acesta a mărturisit că singura care îl ţine în viaţă este fiica sa, Nidia. "De când a murit fiul meu, ea reprezintă pentru mine un balsam. Dacă o veţi cunoaşte, veţi înţelege că ea este un balsam", a spus compozitorul.

Mai multe