”I-am luat de guler și i-am aruncat din avion ca să nu ardă de vii!” Mărturii din aeronava groazei în care au pierit 41 de oameni

6 mai 2019 17:51   Actualitate
Ultima actualizare:

Stewardesa Aeroflot Airlines Tatiana Kasatkina, în vârstă de 34 de ani, a fost eroina tragediei aviatice de duminică, de pe aeroportul Șeremetievo, din Moscova, Rusia. Scene de coșmar pe aeroportul Șeremetievo, din Moscova, duminică la orele amiezii! O cursă aparținând companiei aeriene Aeroflot, a făcut o aterizare de urgență la 28 de minute de la decolare. A urmat un coșmar soldat cu 41 de morți și 37 de oameni șocați pe viață. Iată câteva mărturii de la bordul avionului care s-a transformat într-un rug încins care le-a luat viața atâtor oameni nevinovați.

La scurt timp, după ce avionul superjet Suhoi SSJ100 (n.r. model lansat cu succes în 2011) a decolat din Moscova cu destinația Murmansk, un fulger a lovit năprasnic aeronava care are o capacitate de 98 de persoane. Pilotul Denis Evdokimov a simțit că nu mai poate controla avionul și a cerut permisiunea de a reveni la sol.

Avionul a fost lovit de fulger și obligat să revină la sol

Petr Egorov, unul dintre pasageri a declarat: ”La scurt timp după ce am decolat către Murmansk, care se află aproape de cercul polar, am fost loviți de fulger. Ne-am întors către pistă și am fost izbiți de sol cu putere de două ori. Cineva a strigat: Foc! Și s-a declanșat panica”. Cei trei membri ai echipajului de bord Tatiana Kasatkina, de 34 de ani, Ksenia Vogel și Maxim Moiseev și-au ocupat pozițiile pentru intervenții de urgență. Ușile pentru evacuarea de urgență la Suhoi-100 sunt doar în față și în spate. La ușa din spate (n.r. unde izbucnise incendiul) se afla Maxim Moiseev, la cea din față Ksenia și Tatiana. După ce avionul s-a oprit pe pistă, cei trei au început evacuarea pasagerilor.

”Îi luam de guler pe pasageri și îi aruncam din avion pentru a le salva viața”

”Îi luat de guler pe pasageri și îi aruncam pe scara gonflabilă a aeronavei. Mulți dintre ei se târau pe jos, alții se suiau unii în spatele altora... a fost haos”, a explicat Tatiana, care a fost declarată eroină la finalul evacuării. Tânărul Maxim Moiseev însă a pierit în flăcări pentru că ușa din spate nu s-a deschis, iar culoarul de acces a fost blocat ”de un gras care voia să își ia bagajul”. În incendiu au pierit 41 de oameni printre care și doi copii. 37 au supraviețuit. 16 anchetatori au ajuns la locul faptei și anchetează trei scenarii care au dus la producerea tragediei: vremea nefavorabilă, lipsa experienței pilotului și o defecțiune tehnică a aeronavei. Coșmarul a durat aproape trei ore: a început la 17.30 odată cu decolarea avionul și incendiul a fost stins la ora 20.45.

Mai multe