I-au blocat prin satelit maşina furată

6 ianuarie 2010 19:15   Actualitate
Ultima actualizare:

Proprietarul maşinii de teren, Constantin Culda, este acum în al nouălea cer. În urmă cu două zile însă, simţea cum cei 50.000 de euro, banii pe care îi dăduse pe o Toyota Land Cruiser, s-au dus pe apa sâmbetei.

"I-am dat maşina ginerelui meu să se ducă până la magazin să ia două bidoane cu apă. A lăsat maşina cu cheile în contact şi cu motorul pornit în faţa buticului. Aici, în comuna Chiajna, ne ştim toţi între noi. Nu s-a gândit o clipă că cineva o s-o fure. Un minut a durat până a ieşit din magazin şi a văzut un bărbat cu barbă, care s-a urcat la volan şi a pornit în trombă. Am sunat imediat la firma de securitate, care monitoriza maşina, prin GPS, şi ei au blocat, electronic, motorul jeep-ului. Am găsit-o la câţiva kilometri, abandonată pe marginea drumului", a povestit, fericit că nu a rămas păgubit, Constantin Culda.

Între 16 şi 20 de euro a trebuit să plătească proprietarul, pe lună, firmei, care i-a dovedit că se poate baza pe serviciile sigure pe care le prestează. Culmea, Constantin reziliase contractul cu "CEMI" chiar în ziua în care i s-a furat maşina.

"Norocul lui a fost că noi nu dezactivăm serviciul decât după 24 de ore de la încetarea contractului. Aşa am putut monitoriza orice mişcare pe care au făcut-o hoţii şi în felul acesta am reuşit să oprim motorul maşinii", ne-a declarat Mircea Tudosie, directorul de marketing al companiei CEMI.

Poliţiştii au un cerc de suspecţi, iar cei vizaţi sunt chiar proprietarii vilei în faţa căreia a fost găsit autoturismul.

Mai multe