I-au scos 4,5 kilograme de păr din stomac - FOTO

23 decembrie 2010 17:38   Actualitate
Ultima actualizare:

Trichophagia este o boală de natură psihică care se manifestă prin consumul excesiv de păr.

De cele mai multe ori, cei care suferă de această boală ciudată îşi mănâncă pur şi simplu firele de păr care se adună ulterior în zona gastro-intestinală provocând indigestie şi dureri de stomac. Deşi pacienţii pot folosi purgative pentru a elimina ghemurile de păr, unele cazuri sunt cu adevărat grave şi se poate ajunge la intervenţie chirurgicală. Acesta a fost şi cazul unei tinere de doar 18 ani din Chicago, Statele Unite ale Americii, care a înghiţit nu mai puţin de 4,5 kilograme de păr după ce şi-a mâncat vârfurile încă din copilărie. Operaţia a fost de-a dreptul şocantă iar medicii au fotografiat ghemul de păr pe care l-au scos din stomacul tinerei. 

Cazul acesta a fost depistat în 2007 însă a apărut acum în atenţia presei având în vedere că această boală se poate depista mai uşor în perioadele în care se consumă multe alimente, precum Sărbătorile de Iarnă.

Din cauza trichophagiei a decedat doar o persoană din Marea Britanie în anul 1999. Decesul a survenit din cauza hemoragiei masive din timpul operaţiei.

CITEŞTE ŞI

La 68 de ani şi-o trage cu o păpuşa gonflabilă! - VIDEO

VIDEO Bătaie cu perne în centrul capitalei

Urmărire în stil Benny Hill, pe o şosea din SUA! - VIDEO

Show de striptease masculin pentru Papa Benedict, la Vatican - VIDEO

Mai multe