Iadul vine cu trenul de Amsterdam

22 aprilie 2012 15:04   Actualitate
Ultima actualizare:

Jale în capitala Olandei. Ţipete şi mult sânge în apropiere de Sloterdijk,  la vest de Amsterdam. Circa 130 de oameni au văzut moartea cu ochii, sâmbătă, în timpul ciocnirii frontale a două trenuri de pasageri.

18.26: Giovanni Laisina se află într-un tren luxos care tocmai plecase din Amsterdam. Abia aşteaptă să ajungă la cei doi copii ai săi, în Uitgeest.

În compartiment e mult confort şi se lasă în voia unui somn dulce, când, brusc, se aude o bubuitură, şi se trezeşte aruncat cu forţă într-un geam.

"Oamenii s-au ciocnit violent de obiecte, bagajele au căzut peste ei. Urlete neîncetate, panică, haos... Peste tot curgea sânge", a spus Laisina, care şi-a pierdut cunoştinţa, din cauza şocului, pentru câteva clipe. Şi-a revenit uimitor, disperat că nu-şi va mai vedea fiii.

18. 30: Ambulanţe şi personalul de la intervenţiile de urgenţă încep să scoată victimele din trenuri, multe încarcerate.

Cauzele accidentului sunt investigate de experţi. Ambele trenuri ar fi avut viteza de 50 km pe oră în timpul impactului, dacă ar fi mers mai rapid consecinţele ar fi fost devastatoare.

Intervenţia rapidă a autorităţilor a salvat vieţile celor grav răniţi

Mai multe