Iată unde a ajuns maşina comisarului Moldovan! FOTO

28 iulie 2010 17:42   Actualitate
Ultima actualizare:

Un Plymouth şi un Buick, care au apărut în filmele lui Sergiu Nicolaescu sunt doar câteva din maşinile unui bucureştean.

La marginea Bucureştiului, într-o curte largă, mai bine de 50 de maşini, care cândva arătau şi mergeau strună, îşi aşteaptă rândul la restaurat. Mircea Filipciuc a strâns în câţiva ani sute de maşini de epocă, pe care le-a reparat şi le-a vândut.

Cea mai de suflet din colecţia lui e şi prima pe care a avut-o: un Citroen Traction Avant, din 1937, pe care chiar fostul premier Tăriceanu a vrut să i-o cumpere.

„Maşina am vândut-o de trei ori şi de fiecare dată s-a întors la mine. Acum, nici nu vreau să mai aud de vândut, ne-a mărturisit Mircea. Acesta are acum şi două maşini, care au apărut în filmele lui Sergiu Nicolaescu, cum ar fi, de pildă, Plymouth-ul din 1938 care a apărut în „Duelul" şi „Cu mâinile curate".

Vezi aici unde a ajuns maşina comisarului Moldovan

O altă vedetă a făcut figuraţie chiar şi în filme străine. Însă, cea mai importantă maşină este chiar cea a comisarului Moldovan, un Buick Special 8.

Acest Plymouth restaurat a apărut în filmele “Duelul” şi “Cu mâinile curate”

Maşina a fost construită într-o ediţie limitată şi are opt locuri. Acum, şi-a pierdut farmecul de altă dată, e nevopsită şi ruginită, dar în curând va intra la restaurat.

În filmul „Modigliani", cu Andi Garcia în rolul principal, filmat în urmă cu câţiva ani în Bucureşti, a apărut o maşină transformată în ambulanţă, iar acum aceasta este în curtea bucureşteanului.

Vestitul Buick  al comisarului Moldovan a ajuns o grămadă de fiare vechi, dar urmează să fie adus la forma de odinioară

Prima maşină a lui Mircea Filipciuc, Citroen Traction Avant, a prezentat interes şi pentru Călin Popescu Tăriceanu

Un Chrysler Imperial, cumpărat cu 200 $, în 1999, i-a  aparţinut Mareşalului Antonescu. „Am luat maşina chiar din curtea conacului familiei”, ne-a spus bucureşteanul

Mai multe