Ieri, poliţist-model, azi, infractor

30 mai 2010 17:27   Actualitate
Ultima actualizare:

La şase ani de la primirea titlului"Poliţistul anului 2004", agentul Marian Munteanu, care a lucrat la postul de poliţie din incinta ArcelorMittal Galaţi, a fost prins cu mâţa-n sac. El făcea parte dintr-o reţea care se ocupa de furturi din incinta combinatului ArcelorMittal Galaţi.

Agentul Marian Munteanu a fost adus în cătuşe, sâmbătă, la sediul Curţii de Apel Galaţi. Împreună cu el, au fost adus şi fostul şef al Poliţiei de pe platforma siderurgică ArcelorMittal, comisarul şef Vasile Hulea, pentru a fi arestaţi într-un dosar privind complicitatea lor la un furt de pe platforma siderurgică.

„Întreaga reţea este urmărită încă din anul 2008. Au colaborat cu noi în anchetă mai multe instituţii, printre care şi SRI", a declarat Ştefan Căpătan, şeful DIICOT Galaţi.

Culmea ironiei, agentul Marian Munteanu, unul dintre cei doi poliţişti, a fost desemnat în 2004 „Poliţistul anului".

Premiul de atunci a venit ca urmare a activităţii desfăşurate în calitate de poliţist în incinta combinatului. Celălalt poliţist care s-a ales cu dosar penal este fostul şef al Poliţiei de pe platforma siderurgică, comisarul şef Vasile Hulea.

„Ambii au lucrat la postul de poliţie din incinta ArcelorMittal, dar în septembrie 2009, în urma evaluării făcute de conducerea IPJ Galaţi, am decis desfiinţarea acestei secţii din cauza ineficienţei arătate", a declarat comisarul şef Daniel Miron, inspectorul şef al Poliţiei Galaţi. Sâmbătă, Curtea de Apel Galaţi a decis cercetarea poliţiştilor în libertate.

Grupul infracţional -prejudiciu de 640.000 de lei

Şapte persoane, între care doi poliţişti şi un agent de pază, au fost prezentate, sâmbătă, judecătorilor, pentru furturi repetate din incinta combinatului ArcelorMittal Galaţi.

Conform unui comunicat al DIICOT, în perioada iunie 2008 - aprilie 2010, cei şapte au iniţiat un grup infracţional specializat în sustragerea de pe platforma siderurgică a Arcelor Mittal Galaţi a unor cantităţi de tablă provenite de la laminoarele combinatului, precum şi alte produse consumabile folosite în procesul de producţie.

Prejudiciul e de 640.000 de lei.

Mai multe