Îi mai luăm lui Adrian un vaccin!

22 iunie 2010 12:43   Actualitate
Ultima actualizare:

*Emoţiile Marilenei Papandonatu şi ale lui Cătălin, părinţii nou-născutului Adrian, nu s-au sfârşit. Înainte de externarea din spitalul Universitar au primit asigurări de la prof. dr. Valerica Horhoianu şi dr. Arina Sârbu că băieţelul e sănătos, dar va trebui să urmeze un program riguros de vaccinări pentru a fi ferit de o eventuală infectare cu virusul mamei.

„Ca măsură de protecţie, mama nu are voie să alăpteze deoarece e infectată cu virusul hepatitei B. E foarte important ca micuţul să fie vaccinat împotriva hepatitei B mai devreme, deci când va împlini o lună. E cuprins în schema obligatorie de vaccinare gratuită. Ar fi indicat ca la 4-6 săptămâni să se repete vaccinul Hepatect, serul vital pe care cel mic l-a primit şi imediat după naştere. Astfel, copilul va fi mult mai bine protejat împotriva bolii pe care o are mama sa. Iar când copilul va împlini trei luni, părinţii ar trebui să-l ducă la un control la spitalul de boli infecţioase „Matei Balş", pentru analize.

„Acolo se va afla doza de anticorpi", ne-a spus dr. Arina Sârbu, neonatologul de la Spitalul Universitar, care a avut grijă de micuţ.

*Deoarece situaţia financiară a părinţilor e precară şi mai au de crescut un băiat de 11 ani, campania „Din inimă pentru copii" a decis să cumpere şi al doilea vaccin de 885 lei. Dacă cineva vrea să ajute, să ne sune la 021.407.76.80.

*Părinţii vor trebui şi ei să se supună periodic unor analize de sânge şi tratament riguroase.

„Mama o să vină peste 7 zile să-i scot firele de la operaţie. Pentru o mai mare protecţie e indicat ca ea să-şi facă de două ori pe an controale la spitalul de infecţioase. Medicul îi va spune ce tratament să urmeze pentru hepatita B. Şi tatăl e bine să-şi facă analizele", ne-a spus prof. dr. Valerică Horhoianu, cel care a făcut cezariana.

Fii bun, ajută!

CONT LEI: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

CONT EURO: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift/BIC PIRB RO BU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI RO15162540

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

Puteţi ajuta şi altfel decât cu bani

Dacă ajutorul pe care doriţi să-l acordaţi nu se referă la bani, scrieţi-ne pe adresa de mail: dininimapentrucopii@click.ro sau contactaţi-ne la tel 021.407.76.80.

Mai multe