Imagine violentă de la Occupay Wall Street: o tânără primeşte un jet de spray cu piper direct în gură VIDEO

22 noiembrie 2011 3:24   Actualitate
Ultima actualizare:

Elizabeth Nichols, o tânără de 20 de ani din Portland, protesta alături de alţi studenţi când a primit de la un poliţist o lovitură de baston în coaste. Revoltată, fata a început să ţipe în mijlocul mulţimii că a fost maltratată. Exact în acel moment, o poliţistă i-a aruncat un jet de spray cu piper direct în faţă.

Totul a fost imortalizat întâmplător de un fotograf, Randy L. Rasmussen, care a realizat că a surprins scena abia când a descărcat pozele în calculator.

Cu ochii închişi şi părul ondulat desprins, tânăra, aflată în faţa grupului de protestatari, suportă cu stoicism "atacul". Curajul, dar şi violenţa scenei i-au impresionat pe mii de internauţi. Au fost create pagini speciale pe reţelele de socializare, iar poza s-a transformat într-un viral peste noapte.

"Am simţit dintr-o dată că faţa, urechile şi mâinile îmi iau foc", a spus tânăra ulterior jurnaliştilor.

Elizabeth a mărturisit că nu se aştepta să fie atacată în acest fel, mai ales că nu primit niciun avertisment în prealabil şi a fost, pur şi simplu, împinsă în "barajul" de poliţişti de mulţime. Pentru că avea gura deschisă în momentul când a fost atacată, Elizabeth spune că s-a simţit foarte rău şi a făcut indigestie.

Mai multe