În magazine 45 de lei, în vamă doar un leu! VIDEO

4 mai 2011 18:36   Actualitate
Ultima actualizare:

Străinii vin să se îmbogăţească în România. Ştiu că autorităţile sunt uşor de fentat, aşa că nu au nici cea mai mică ezitare să o facă. Sirianul O. Dabs, de 41 de ani, a reuşit să prejudicieze statul, în trei luni, cu un milion de euro.

Acesta aducea în ţară TIR-uri întregi cu încălţăminte din Turcia şi Siria, pe care o declara în vamă la preţuri infime.

„Spre exemplu, o pereche de pantofi din piele era evaluată în faţa vameşilor din Giurgiu la un leu, iar pe piaţă ajungea la preţuri de 10-15 ori mai mari. În felul acesta el nu plătea TVA la diferenţa dintre preţuri", a explicat Georgică Ruşanu, comisar la Serviciul de Combatere a Fraudelor sector 3.

Reporterii Click! au găsit acelaşi timp de încălţăminte chiar şi la preţuri de 45 de ori mai mari. Astfel, o pereche de balerini la un magazin de la Gara de Nord costă între 30 şi 45 de lei. Din fericire, sirianul a fost prins în flagrant luna trecută, când introducea în ţară două camioane pline cu marfă, în valoare de 400.000 de lei.

Poliţiştii spun că în perioada ianuarie-aprilie omul de afaceri a reuşit să treacă prin vamă cu alte 119 autotrenuri cu pantofi şi sandale care au ajuns în magazine, fără a întocmi documente justificative, statul pierzând, astfel, un milion de euro.

Ne încălţa pe toţi!

Luna trecută poliţiştii au confiscat 40.000 de perechi de încălţăminte, iar în perioada ianuarie-aprilie sirianul a introdus în ţară 119 TIR-uri, încărcate fiecare cu 20.000 de perechi.

Tirurile au intrat în ţară prin vama Giurgiu

Dacă facem un calcul, ne dăm seama că acesta a pus în vânzare peste două milioane de pantofi şi sandale, cât să-i încalţe pe toţi bucureştenii.

Mai multe