Incendiu uriaș în Cluj Napoca. Un depozit arde între două blocuri. VIDEO

15 februarie 2024 8:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Incendiul a izbucnit joi dimineață la o hală de pe Calea Baciului din Cluj-Napoca, situată între două blocuri de locuințe. Degajările uriaşe de fum s-au observat de la kilometri distanță. Pompierii au fost alertați și au sosit la fața locului cu mai multe autospeciale de intervenție, informează Ziua de Cluj.

S-a cerut ajutor în județele vecine

Fumul dens a fost vizibil din mai multe zone ale oraşului, iar flăcările violente amenințat locuințele din imediata apropiere.

„Pompierii din cadrul Detașamentelor 1, 2 și Turda intervin în aceste momente cu 6 autospeciale și 2 autoscări pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală situată pe calea Baicului din municipiul Cluj-Napoca.

Apelul de urgență a venit în jurul orei 7.30. Nu sunt până în prezent persoane care să solicite consult medical. Preventiv la fața locului s-a alocat și un echipaj SMURD, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

O oră mai târziu pompierii au anunțat că incendiul a fost localizat. S-au solicitat în sprijin două autospeciale de stingere din județele vecine, de la ISU Bihor și Salaj.

Martorii au spus că s-au auzit la un moment dat mai multe bubuituri. Depozitul aparține unei firme care comercializează echipamente și accesorii de instalații.

Mesaj Ro-Alert

Autorităţile au emis un mesaj RO-Alert în urma degajărilor de fum puternice.

„Având în vedere degajările mari de fum a fost emis, prin sistemul RO-Alert, un mesaj de avertizare către populația din zonă", a mai transmis ISU Cluj.

Focul a fost stins, iar în jurul orei 9 pompierii au anunţat că se lucrează doar pentru stingerea focarelor ascunse. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă şi la clădirile din zonă.

„Flăcările au fost lichidate. Nu mai este pericol de extindere a incendiului. Se lucrează doar pentru stingerea focarelor ascunse. Structura halei a fost afectată major. Nu este sigur accesul în interior. Se acționează pentru stingerea focarelor din exteriorul halei. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă mai departe de limitele în care au fost găsite”, a transmis Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj. 

Mai multe