Începe un nou sezon la Pro TV: «Ca să fii MasterChef trebuie să ai tupeu!»
Mâine revine la tv cel mai îndrăgit show culinar din România, „MasterChef”. Cel de-al doilea sezon care începe la PRO TV promite a fi unul şi mai plin de emoţii, aşa că foştii concurenţi vin cu sfaturi preţioase pentru noua generaţie de pretendenţi la titlul „MasterChef”.
Petru Buiucă, cel care a câştigat primul sezon al emisiunii „MasterChef", a fost unul dintre cei mai invidiaţi concurenţi. Numele lui a fost subiect în multe bârfe, dar asta nu l-a împiedicat să iasă triumfător.
Ştiind prin ce a trecut el, Petru le dă un sfat preţios noilor concurenţi: „Trebuie să aveţi tupeu, dar unul pozitiv! Să fiţi îndrăzneţi, să vă depăşiţi limitele şi să nu uitaţi să vă lăsaţi sufletul în farfurie!
Mimi Nicolae:"Implicaţi-vă total"
E un sfat personal şi o lecţie pe care o pot oferi, din proprie experienţă. Cu o creativitate întinsă la maximum şi o tehnică cel puţin deosebită, puteţi să-i lăsaţi «mască» pe toţi cei trei juraţi! Fiecare jurat are «poftele» proprii şi fiecare are stilul propriu, dar toţi trei apreciază îndrăzneala, hotărârea şi acel pas, un pic mai departe, care să facă diferenţa dintre preparate!".
Alex Petricean, «d’Artagnan»:"Stăpâniţi-vă emoţiile"
„Să-i cucereşti pe cei trei juraţi de la «MasterChef» este «foarte simplu»! Nu ai nici cea mai mică şansă în faţa lor dacă nu găteşti, dacă nu iubeşti bucătăria, dacă nu te implici total în ceea ce faci", este de părere Mimi Nicolae, singura femeie care a ajuns printre cei patru finalişti la „MasterChef", în primul sezon.
Bogdan Alexandrescu, «Dexter»:"Nu vă speriaţi de criticile juraţilor"
Alex Petricean, supranumit „D'Artagnan", crede că orice concurent trebuie să arate îndemânare şi dezinvoltură la capitolul lucru în bucătărie: „Stăpânirea emoţiilor creează dificultăţile cele mai mari, dar totuşi să nu uite că farfuriile trebuie să aibă impecabil, mâncarea să deţină un gust minunat şi întregul mod de preparare să denote autenticitate".
„Viitorul MasterChef al României ar trebui să fie pasionat până la extrem de ceea ce face. Pentru a-i cuceri pe juraţi trebuie să fie natural şi să nu se teamă de critică, pentru că de fiecare dată aceasta este constructivă. Viitorul MasterChef va trebui să lucreze calm, ordonat şi cât mai curat", este de părere Bogdan Alexandrescu, zis „Dexter".
Petru Buiucă şi-a făcut site de gătit
Cu banii din premiul câştigat la „MasterChef”, sezonul I (50.000 de euro), Petru Buiucă, în vârstă de 24 de ani, şi-a deschis o afacere online: site-ul www.photobites.ro. În plus, a putut să-şi împlinească visul de a învăţa cât mai multe despre bucătăria franţuzească, aşa că a pornit într-o călătorie iniţiatică în Franţa. În prezent, el participă ca invitat la diverse evenimente (lecţii de gătit, petreceri, aniversări).
Mimi Nicolae, MasterChef la ea acasă
A ieşit pe locul al doilea în concurs, dar nu şi-a dorit să devină bucătar de meserie. După terminarea show-ului de la PRO TV, Mimi Nicolae, în vârstă de 40 de ani, a fost chemată la fel de fel de evenimente gastronomice şi a luat parte şi la campania de lansare a unui important lanţ de hypermarketuri, cu care a colindat ţara, pentru promovare. Totuşi, de gătit continuă să o facă îndeosebi acasă, pentru fiul şi pentru soţul ei.
«D’Artagnan» şi «Dexter» şi-au deschis restaurant
După „MasterChef”, „Dexter” (24 de ani) şi „D’Artagnan” (25 de ani) au păstrat legătura cu juratul Florin Dumitrescu. Au lucrat cu acesta în bucătăria restaurantului condus de el şi aşi s-au perfecţionat. În decembrie, cei doi şi-au deschis propria afacere, restaurantul „Autographe”, unde gătesc, cu rândul, preparate unice. Ideea lor a pornit din dorinţa de a surprinde clienţii care, până nu-şi primesc farfuria, nu ştiu exact ce vor mânca.