10 schimbări pe care trebuie să le faci în viața ta în 2021 pentru a fi mai fericit

31 decembrie 2020 18:15   Internațional
Ultima actualizare:

La fiecare final de ani, ne facem un plan de bătaie pentru a ne organiza anul care vine. O echipă de specialiști din mai multe domenii (Resurse Umane, psihologie, retorică motivațională, economie, nutriție și medicină) au elaborat un decalog de dorințe care ne pot face mai fericiți și mai sănătoși. Revista americană Forbes a publicat cele 10 reguli care ne pot schimba viața radical.

Chiar dacă anul acesta Revelionul va fi în regim de austeritate din cauza pandemiei de COVID-19, este o bună oportunitate de a ne uita adânc în sufletele noastre la trecerea dintre ani. Și după ce tragem o concluzie, este bine scriem pe o hârtie cele zece lucruri importante pe care am vrea să le punem în aplicare în anul ce stă să înceapă. Statistic, 85% dintre noi simte nevoia să își prioritizeze activitățile, să își schimbe viața și să elimine ”răul” din viață la trecerea dintre ani. De mii de ani, omenirea trece printr-o purificare spirituală la începutul oricărui an. Dacă reușim să îndeplinim 25% din cele 10 rezoluții, putem considera la finele anului 2021 că am ieșit învingători din competiția cu noi înșine. Iată care sunt cele 10 lucruri esențiale pentru schimbarea vieții.

1. Renunțați la fumat

Cu toții știm că fumatul dăunează grav sănătății. Pandemia de COVID-19 a băgat în sperieți omenirea și nimeni nu și-ar dori să amplifice efectele dezastruoase ale noului coronavirus asupra plămânilor prin fumat. Un alt argument în favoarea renunțării la viciu este și scumpirea tutunului. Asta ar fi prioritatea anului 2021.

2. Timp pentru relaxare

Munca de acasă a invadat zona personală și mulți dintre noi simt că nu mai au parte de acele momente de singurătate în care să își reîncarce bateriile. De aceea este foarte important în 2021 să alocați 15-20 de minute pe zi pentru meditație, exerciții de respirație și ședințe de relaxare. Este important pentru sănătatea mintală.

3. Renunțați la telefon

În medie petrecem pe telefon peste 1.000 de ore de-a lungul unui an. Din cauza pandemiei, această cifră s-a dublat în 2020. Încercați să scăpați de dependența de telefon petrecând o oră pe zi fără a vă atinge de dispozitivul electronic de care nu vă despărțiți nici mă care la toaletă. Petreceți mai mult timp în realitate.

4. Familia pe primul loc

Odată ce grijile, problemele de la serviciu și munca au invadat spațiul intim, familia a trecut pe plan secund fără să vă dați seama de asta. Profitați de timpul liber de la finalul oricărei zile și mâncați cina împreună cu cei dragi. Petreceți seara, înainte de culcare, timp cu familia împărtășind cu ea problemele personale.

5. Fiți mai darnici

Oricât de multe probleme v-ar încărca și oricât de stresați ar fi nu uitați că sunt alții mai ghinioniști ca voi. În 2021 este timpul să fiți mai darnici, să aveți grijă de aproapele vostru și să faceți un mic gest pentru cei care nu au ce mânca, nu pot merge la școală sau nu au cu ce se îmbrăca. Asta vă va aduce mulțumire de sine.

6. Mai mult timp pentru voi

Și 2020 a fost un an în care ați făcut ce trebuia făcut, nu ce voiați să faceți. În 2021 este timpul să răsturnați această situație și să vă organizați ziua în așa fel încât să aveți timp și pentru hobby-uri. Dacă e frumos afară, faceți pauză de 30 de minute pentru a vă bucura de soare. Sau alergați în parc, sau jucați-vă cu copiii.

7. Socializați mai mult

2020 v-a lăsat cu frustrarea că ați lipsit de la evenimentele importante din viața prietenilor voștri. Este timpul să recuperați zilele pierdute și să depănați amintiri. Nu permiteți persoanelor care vă produc o stare de disconfort să vă ocupe mult timp din viață. Alocați mai mult timp prietenilor și rudelor pentru a vă echilibra emoțional.

8. Stabiliți limite

În 2020 ați fost extrem de toleranți și ați acceptat multe lucruri care nu v-au făcut plăcere. Este timpul ca în 2021 să stabiliți niște limite și să faceți mai mult din ceea ce vă place pe plan profesional. Sunteți mult mai eficienți atunci când simțiți că aduceți o notă personală sarcinii de serviciu la care lucrați.

9. Ieșiți din zona de confort

Viața începe acolo unde se termină zona de confort. Evitați excesele de orice fel: statul prea mult pe canapea, la TV, jocurile de pe calculator sau mâncatul excesiv. Cenzurați cu fermitate ceea ce vă face rău și concentrați-vă pe activitățile care vă fac mulțumiți de voi înșivă.

10. Planul măreț

Fiecare an trebuie să aibă un ”plan măreț”. Asta poate însemna o vacanță de vis într-un paradis exotic, o nou mașină sau o promovare profesională. Atenție! Câștigul la loto nu este un plan, ci un accident, vă predispune la frustrări și aveți mai multe șanse să rămâneți cu buza umflată decât să vă bucurați de împlinirea lui.

Mai multe