14 femei au croşetat o casă

30 septembrie 2016 21:27   Internațional
Ultima actualizare:

Incredibil, dar adevărat! Artista poloneză Agatha Olek a acoperit o casă întreagă din Finlanda cu lână roz în numai trei săptămâni. Ea a fost ajutată de 13 refugiate siriene şi femei ucrainene voluntare.

Agatha Olek este o artistă expertă în croşetat şi în acoperirea cu lână a sculpturilor, a bicicletelor, a unei locomotive sau chiar a unui apartament. Operele ei de artă modernă au fost expuse în SUA, Marea Britanie, Germania, Brazilia, Turcia, Franţa, Italia, Polonia şi Costa Rica. Recent, ea a uluit lumea după ce a acoperit cu lână roz o casă din Kerava, sud-vestul Finlandei.

13 femei au croşetat, fără să fie plătite, de dimineaţa până seara, împreună cu ea, pentru a acoperi toate faţadele şi acoperişul, cu suprafaţa de 300 mp, de la fundaţie până la coş. Fiecare centimetru a fost decorat cu motive florale şi motive geometrice de o mare frumuseţe.

Au fost croşetate mai multe bucăţi care ulterior au fost cusute între ele. Clădirea a fost construită în anii 1900 şi a aparţinut lui Karl Jacob Svensk. În timpul războiului din iarna 1939-1940, familia acestuia a fugit ca să scape de bombe, dar s-a întors câteva luni mai târziu. Olek spune că vrea să demonstreze prin acest proiect cât de important e ca oamenii să se ajute între ei.

“În această localitate finlandeză am dovedit cât de puternici putem să fim împreună, ce lucruri mari putem să realizăm. Casa roz e simbolul unui viitor mai fericit, plin de speranţă”, a spus poloneza. Lâna pentru croşetat a fost donată de compania Red Heart Yarns, iar familia Svensk a donat casa.

Mai multe