163 de pasageri, la un pas de tragedie într-un avion ce zbura de la Paris la Londra

28 iulie 2015 9:08   Internațional
Ultima actualizare:

Un avion de tip Airbus A320 cu 163 de pasageri la bord ce se deplasa de la Paris către Londra a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă după ce piloţii au simţit miros de fum în cabina aparatului.

Un avion aparţinând British Airways a fost nevoit să efectueze manevre de aterizare de urgenţă. Membrii echipajului purtau măşti de oxigen în momentul în care aeronava a atins asfaltul pistei de aterizare a aeroportului Heathrow. Cursa regulată avea 163 de pasageri la bord în momentul în care în cabina piloţilor s-a simţit un puternic miros de fum.

Profesionalismul echipajului a făcut însă ca incidentul să nu degenereze şi să nu fie înregistrate victime sau pagube însemnate. Un pasager a lăudat echipa British Airways pe Twitter, imediat după ce a aterizat. "Tocmai am ajuns acasă în siguranţă după prima mea aterizare de urgenţă cu BA327 (numele avionului implicat în incident n.r.). Echipajul British Airways s-a comportat profesionist sub presiune", a scris tânărul.

Cursa şi-a reluat ruta iniţială după o întârziere de două ore, timp în care defecţiunea a fost remediată. Cauza problemelor nu a fost însă dată publicităâii de către reprezentanţii British Airways.

Cum trebuie să reacţioneze piloţii în astfel de situaţii

Mai multe