26 de ciudățenii uitate de călători în tren

15 iulie 2015 8:35   Internațional
Ultima actualizare:

Nici n-o să-ți vină să crezi ce lucruri găsesc controlorii în tren, la finalul unei curse. O companie de transport din Mare Britanie a dezvăluit câteva dintre cele mai ciudate obiecte lăsate de călători în urma lor. Un sicriu de lemn umplut cu cenuşă, 8 seturi de dinți falși, un hamster, acestea sunt numai câteva exemple.

O compania feroviară importantă din Marea Britanie, First TransPennine Express (FTPE), a dezvăluit lucrurile de-a dreptul fabuloase care au fost uitate de pasageri în vagoane, pe parcursul unui an. Au fost găsite mai mult de 1.300 de portofele şi poşete, peste 600 de umbrele, 120 de plase de cumpărături, 70 de perechi de ochelari şi 30 de laptop-uri.

Will Munton, manegerul companiei feroviare, povestește cu ce are de-a face: „În fiecare an, noi trebuie să facem faţă unui număr de peste 6.000 de obiecte pierdute, majoritatea fiind ieșite din comun. În fiecare zi găsesc pe puțin 18 ciudățenii care mă dau pe spate”. El știe deja la ce trebuie să se aștepte. „Pentru că an de an transportăm călătorii într-o zonă foarte importană, dintre Edinburgh şi Blackpool Pleasure Beach, ne aşteptăm să găsim diverse minunății”, mărturisește Will Munton, potrivit mirror.co.uk.

Partea bună a situației este că biroul companiei feroviare reușește de cele mai multe ori să localizeze și să returneze proprietarilor obiectele care le aparțin. „Din fericire, am avut posibilitatea să returnăm un număr mare de lucruri pierdute proprietarilor şi am fost bucuroşi să returnăm sicriul, celui care îl căuta”, mai spune managerul.

Obiectele mai puțin importante precum umbrelele şi hainele sunt donate magazinelor care strâng bunuri caritabile, asta numai în cazul în care proprietarii nu întreabă de ele, timp de trei luni. Însă lucrurile de valoare, precum camerele video și laptop-urile, merg spre licitaţie, iar banii intră direct în fondul unei organizații destinate gesturilor caritabile. „Numai anul trecut, compania a reușit să strângă în jur de 1.500 de lire sterline (9.360 lei) în scop caritabil, pe obiectele nerevendicate care au rămas în departamentul lucrurilor pierdute”, amintește bărbatul.

Iată lista cu obiectele lăsate în urmă

O companie de tranzit din New York arată că nu numai britanicii se bucură de astfel de „surprize”, ci și americanii. Ba chiar ei sunt cu mult mai trăsniți la acest capitol. Printre lucrurile mai puțin obișnuite uitate de ei se numără un iepuraș de jucărie, o proteză pentru picior, o bară de protecție pentru maşină, o trompetă, un inel de logodnă cu diamant, o servietă care, deși părea a fi obișnuită, ascundea o gamă amețitoare de jucării sexuale.

Mai multe