A aflat că are cancer de prostată după ce a făcut un test de sarcină

11 martie 2015 12:56   Internațional
Ultima actualizare:

Un tânăr din Marea Britanie a aflat că suferă de o boală gravă, în urma unei analize mai puțin obișnuite pentru astfel de cazuri.

Byron Geldard, în vârstă de 19 ani, s-a întors din vacanța de vară cu o durere abdominală puternică, așa că a mers la medic, informează Mirror.

"Deoarece mergeam la sală în aceeași perioadă, medicul a spus că sufăr de dureri musculare. Dar când am făcut o ecografie la spital am aflat că am o tumoare foarte mare, care se răspândea la plămâni. Mi s-a spus că este cancer, dar nu erau siguri ce tip și că probabil voi avea nevoie de chimioterapie", a declarat tânărul.

Byron Geldard a fost trimis la Institutul de Cancer al Adolescenților, din Cambridge, unde specialiștii s-au chinuit să afle de ce fel de cancer suferă. Atunci, adolescentul a fost rugat să facă un teste de sarcină pentru a determina dacă tumoarea producea hormonul hCG, corelat atât cu cancerul testicular, cât și cu sarcina. Rezultatul a ieșit pozitiv, iar Byron Geldard a primit în sfârșit un diagnostic clar: cancer la prostată de gradul 4 și a început chimioterapia.

"De-a lungul ciclurilor de chimioterapie, medicii de la spital mi-au monitorizat hormonul de sarcină prin intermediul analizelor de sânge. Nivelul acestuia era foarte ridicat, dar a scăzut treptat, iar tumorile din plămâni și abdomen au început să se micșoreze", a povestit el. La începutul lui 2015, mai exact pe 19 ianurie, tânărul englez a aflat că nu mai are cancer.

"Înainte să mi se întâmple asta aveam impresia că am viața garantată până la 85 de ani, dar mi-am realizat propria mortalitate. Am avut un fel de criză a vârstei mijlocii", a mai spus Byron Geldard.

Mai multe