A câştigat 725.000 € la poker!

27 octombrie 2013 15:32   Internațional
Ultima actualizare:

Daniel Negreanu e pe cai mari în poker. În 2013, româno-canadianul a câştigat în total 1,5 milioane de euro şi a fost declarat cel mai bun jucător în circuitul World Series.

La fotbal s-ar compara cu Messi şi Ronaldo, iar corespodenţii săi din tenis ar fi Nadal sau Djokovic. Născut la Toronto din părinţi români, Daniel Negreanu (39 de ani) e la apogeul carierei în poker. În această săptămână, la Paris, Negreanu şi-a trecut în cont a doua „brăţară" WSOP a anului, după cea din aprilie de la Melbourne.

Turnul Eiffel i-a purtat noroc lui Daniel, care a câştigat masa finală cu o pereche de valeţi, în timp ce adversarul său, brazilianul Villa-Lobo, n-avea decât doi cinciari. Bineînţeles, premiul a fost unul pe măsură, în conturile lui Negreanu intrând 725.000 de euro (în total, din luna ianuarie, s-a îmbogăţit cu aproximativ 1,5 milioane de euro).

Mai mult, prin evoluţia sa din 2013, „Kid Poker" a fost declarat jucătorul anului în World Series of Poker, distincţie de care s-a mai bucurat o dată, în 2004. Daniel Negreanu e singurul jucător care se poate lăuda cu o asemenea „dublă".

În clasamentul all-time al premiilor în bani câştigate la masa de poker, Daniel Negreanu a urcat cu succesul de la Paris până pe locul al treilea, cu 14,1 milioane de euro. Canadianul cu părinţi români e depăşit la acest capitol doar de americanul Antonio Esfandiari (18,4 milioane) şi de britanicul Sam Trickett (14,3 milioane).

Daniel Negreanu, născut la Toronto din părinţi români emigraţi în Canada, a devenit un star în lumea poker-ului în special datorită capacităţii sale de  a anticipa la masa de joc reacţiile adversarilor.

Nu la fel de bine s-a descurcat româno-canadianul în viaţa privată, cu femeile. Singurul său mariaj a durat doi ani, între 2005 şi 2007, cu americanca de origine asiatică Lori Lin Weber. În ianuarie, Daniel a fost vedeta emisiunii-concurs «Burlacul» din Statele Unite, prin care avea ocazia să-şi găsească o nouă iubită. La final, Daniel a ales-o pe una dintre concurente, Lindsey, cu care a petrecut câteva zile la Las Vegas. «Sunt în continuare singur. Eu şi Lindsey am rămas prieteni. E o fată grozavă», a declarat recent Negreanu.

Mai multe