A fost mort timp de 40 de minute!

7 decembrie 2011 16:26   Internațional
Ultima actualizare:

Un puşti român, de doi ani, stabilit împreună cu părinţii săi în Arizona, SUA a fost readus la viaţă după ce inima lui a fost oprită timp de 40 de minute.

Caleb Teodorescu a fost salvat de medici printr-o procedură inovatoare. Aceasta a presupus reducerea funcţiilor vitale ale corpului prin scăderea temperaturii corpului, scrie ABC News.

Familia micuţului afirmă că recuperarea miraculoasă a fiului lor este cel mai frumos cadou de Crăciun pe care îl putea visa

Nimeni nu mai credea că băieţelul putea fi salvat atunci când a ajuns la spital împreună cu mama sa, Mihaela Teodorescu. El nu avea puls şi nu mai respira. Femeia îl găsise cu faţa în jos, plutind în piscina familiei.

"Era într-o comă profundă, înainte să ajungă la spital", a mărturisit medicul Corey Philpot, pediatru la Centrul Medical Banner Thunderbird din Arizona.

Piscina în care a fost găsit micuţul fără suflare

Atunci când doctorul a încercat tratamentul care avea să îl salveze, Caleb respira doar cu ajutorul aparatelor. Micuţului i-a fost redusă temperatura corporală până la 32 de grade într-un decurs de 24 de ore pentru a încetini funcţiile corpului şi ale creierului.

Medicii l-au readus la o temperatură normală pe parcursul a patru zile. "Doctorul ne-a spus că în 23 de ani de experienţă nu au avut un caz în care recuperarea să fie completă şi atât de rapidă", a spus Ovidiu Teorodorescu, tatăl copilului pentru ABC.

Mai multe