A ieşit la pensie fără să muncească nici măcar o zi

22 octombrie 2014 21:30   Internațional
Ultima actualizare:

A fost în concediu medical toată viaţa, apoi a ieşit la pensie. Un miner italian în vârstă de 60 de ani nu a mai dat cu târnăcopul de aproape 35 de ani, pretinzând că este claustrofob.

Prima zi de muncă la mina de cărbune a fost un coşmar pentru italianul Carlo Cani. Bărbatul, acum în vârstă de 60 de ani, a descoperit că suferă de claustrofobie şi le-a cerut şefilor concediu medical. Din 1980, minerul s-a prefăcut că e bolnav, simulând diferite infecţii. Maestru al escrocheriei, Cani a reuşit să iasă la pensie după 35 de ani fără să muncească nici măcar o zi. 

Deşi n-a dat o clipă cu târnăcopul, el a rămas angajatul companiei miniere. În tot acest timp, aşa-zisul miner a reuşit să păcălească sistemul şi să încaseze mare parte din sporurile aferente, adică 5.000 de euro (circa 22.000 lei). 

Carlo a recunoscut, pentru ziarul “La Stampa”, că a urât viaţa în subteran şi a făcut tot posibilul să nu mai coboare în mina din Sardinia. Aşa a ajuns să încaseze de-a lungul vieţii lui nu mai puţin de 2,1 milioane de euro (9,2 milioane lei). “Nu-mi plăcea cărbunele deloc. Am inventat totul”, a povestit Carlo relaxat, de pe canapaua unde s-a odihnit toată viaţa. Acum, bărbatul va încasa o pensie frumuşică de aproximativ 2.500 de euro (circa 11.000 lei) şi se va putea odihni în continuare.

Claustrofobia este o boală psihică manifestată prin teama de spaţii închise. Ea produce stări de anxietate, panică, frisoane, dificultăţi de respiraţie, dureri de cap sau ameţeli.

Mai multe