A îmbrăţişat copacul timp de 24 de ore și a stabilit un nou record mondial

15 septembrie 2024 15:10   Internațional

Inedit! Abdul Hakim Awal, un jurnalist în vârstă de 23 de ani din Kumasi, Ghana, a doborât recordul mondial pentru cel mai lung timp de a îmbrăţişa un copac. Încercarea reuşită de record a lui Abdul a avut loc în afara Centrului Cultural Kumasi şi a durat 24 de ore şi 21 de minute.

Recordul anterior de 16 ore a fost stabilit de activista de mediu ugandeză Faith Patricia Ariokot, la începutul acestui an. Tânărul a acceptat această provocare pentru a sublinia importanţa conservării naturii în Ghana.

El şi-a luat angajamentul de a planta un nou copac pentru fiecare minut în care a durat încercarea sa record, terminând la un total de 1.461.

Lui Abdul nu i s-a permis nicio pauză în timpul încercării sale de record – a trebuit să rămână în picioare şi să-şi ţină braţele înfăşurate în jurul copacului în continuu, relatează Cartea Recordurilor Guinness. Abdul, care a asistat la consecinţele deşertificării asupra oraşului natal al familiei sale, Garu, speră acum să stabilească o iniţiativă naţională de plantare a copacilor.

Mai multe