A încălcat toate regulile Casei Regale! Gafele făcute de Trump la întâlnirea cu Regina Elisabeta

14 iulie 2018 10:29   Internațional
Ultima actualizare:

Vizita lui Donald Trump în Marea Britanie a provocat un val de reacții negative după ce președintele SUA nu a respectat nici cele mai elementare reguli de etichetă în fața Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Trump a călcat în picioare protocolul care se impune unor astfel de vizite oficiale. Mai întâi, a lăsat-o pe Regină cu ochii în soare. Aceasta l-a așteptat pe șeful de stat american aproape 15 minute. La un moment dat, Elisabeta a II-a a fost surprinsă de camerele video uitându-se insistent la ceas, semn că își pierduse răbdarea.

Când, în cele din urmă, și-a făcut apariția, Trump a refuzat să facă plecăciunea tradițională. Pentru a detensiona atmosfera, Regina a fost cea care i-a întins mâna președintelui american, apoi Primei Doamne. Norocul Reginei Elisabeta este că Trump a preferat o atingere călduroasă. Spre exemplu, data trecută când a dat mâna cu președintele Franței Emmanuel Macron, l-a strâns pe acesta atât de tare, încât i-a lăsat urme pe mâna dreaptă!

Dar nu se termină aici seria gafelor comise de liderul de la Casa Albă! Cea mai mare eroare pe care Trump a comis-o a fost în timpul inspecției gărzii de onoare. Trump s-a întors cu spatele la monarh și a făcut câțiva pași în fața Reginei, spre stupefacția celo din jur! Președintele american nu a respectat „coregrafia” momentului iar Elisabeta a II-a și-a pierdut răbdarea și i-a făcut un semn nu tocmai discret lui Trump ca să se oprească.

Oficialul american s-a oprit brusc din mersul său nonșalant iar Regina a trebuit să-l ocolească. Până la urmă, când au pornit, din nou, în inspecție, Trump tot a luat-o înainte. De exemplu, atunci când Regina inspectează garda de onoare împreună cu Prințul Phillipe, el este cel care merge cu câțiva pași în urma Elisabetei a II-a. Eticheta regală spune că niciodată nu trebuie să-i întorci spatele monarhului sau să mergi în fața lui. Aparent, Trump a uitat de aceste reguli sau pur și simplu nu i-a păsat, scrie DailyMail!

Gafele președintelui american au fost taxate imediat pe rețelele sociale și în presa britanică, toată lumea concluzionând, la unison, că oficialul de la Casa Albă a arătat o lipsă crasă de respect în timpul vizitei sale.

Mai multe