A intrat la pușcărie pentru sex neprotejat

13 iunie 2015 19:33   Internațional
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost condamnat la șapte ani de închisoare peentru că a făcut sex neprotejat cu două femei. Una dintre partenerele lui a declarat că acesta i-a distrus viața, motiv pentru care l-a dat în judecată, împreună cu cealaltă femeie, care a făcut și ea mărturii devastatoare în fața judecătorilor.

Mweetwa Muleya, în vârstă de 28 de ani, era infectat cu virusul HIV/Sida când a început să întrețină relații sexuale cu cele două femei. În ciuda faptului că știa că suferă de o boală letală, acesta nu a folosit nicio metodă de protecție în timpul actelor sexuale și nici nu le-a informat pe partenere despre condiția lui, informează metro.co.uk.

Una dintre victime, cunoscută doar sub pseudonimul „Domnișoara B”, a declarat în fața judecătorilor că Muleya i-a distrus întreaga viață. Bărbatul fusese diagnosticat cu HIV/Sida la vârsta de 15 ani, însă mama lui nu i-a spus decât când acesta a împlinit 19 ani. Totuși, Muleya, care a venit în Marea Britanie la vârsta adolescenței, a fost informat despre boala lui și cum îi poate preveni pe ceilalți să o contracteze. Mai mult, acestuia i s-a făcut cunoscut și faptul că este ilegal să facă sex neprotejat cu o persoană fără să o informeze despre condiția lui.

Muleya a decăzut după aflarea diagnosticului tragic, adoptând un stil de viață depravat. Acesta a început să consume alcool și droguri și nu a mai ținut cont de sfaturile pe care le-a primit în legătură cu viața lui sexuală.

În fața judecătorilor, Muleya a negat acuzațiile, spunând că a folosit protecție în timpul actelor sexuale cu cele două femei, însă dovezile au fost incontestabile. Bărbatul a fost condamnat la șapte ani de închisoare, iar sentinței i-au fost adăugate alte șase luni pentru acuzații în legătură cu consumul de droguri, fără nicio legătură cu cele legate de sexul neprotejat.

Mai multe