A murit primul câine depistat pozitiv cu COVID-19 în SUA. Buddy era un superb ciobănesc german

30 iulie 2020 20:41   Internațional
Ultima actualizare:

Un ciobănesc german din Staten Island, în vârstă de 7 ani, pe nume Buddy a murit de coronavirus. Patrupedul a fost primul câine testat pozitiv pentru COVID-19 din Statele Unite ale Americii.

Deși se credea inițial că animalele nu sunt afectate de virus, Buddy a început să aibă probleme respiratorii la jumătatea lunii aprilie, nu după mult timp după ce proprietarul său, Robert Mahoney, a contractat COVID-19, a notat National Geographic. În perioada 21 aprilie – 15 mai, Buddy a continuat să slăbească și a devenit din ce în ce mai letargic.

A murit Buddy, primul câine din SUA depistat cu coronavirus

Proprietarii săi l-au dus la mai mulți medici veterinari, urmând un plan de tratament. În cele din urmă, Buddy a făcut testul COVID-19, rezultatul fiind pozitiv. Astfel, Buddy a devenit primul câine din Statele Unite confirmat cu noul tip de coronavirus.

Din nefericire, ciobănescu german nu și-a mai revenit din lupta cu coronavirusul. Conform doctorilor veterinari care l-au consultat, câinele suferea și de limfom, un timp de cancer care se pare că i-a grăbit sfârșitul.

„Nu este clar dacă boala l-a făcut mai susceptibil la contractarea coronavirusului sau dacă virusul l-a îmbolnăvit, ori dacă a fost doar un caz de sincronizare coincidentală”, a precizat unul dintre doctorii veterinari care l-au îngrijit pe Buddy, potrivit nypost.com.

Mai multe