A murit unul din medicii chinezi bolnavi de Covid-19 care se treziseră din comă cu pielea neagră

3 iunie 2020 12:44   Internațional
Ultima actualizare:

Unul dintre cei doi medici din Wuhan, China, grav bolnavi de coronavirus, a căror piele s-a înnegrit în urma tratamentului administrat, a murit. Este vorba despre medicul urolog Hu Weifeng, de 42 de ani, care era internat de cinci luni în spital. Celălalt coleg al lui și-a revenit.

Medicii Yi Fan şi Hu Weifeng, ambii în vârstă de 42 de ani, au contractat noul coronavirus în ianuarie, în timp ce îngrijeau pacienţi de covid-19 la Spitalul Central din Wuhan, oraşul de unde a izbucnit actuala criză de sănătate. Cei doi au fost conectaţi la ECMO (oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană), un dispozitiv folosit în cazul insuficienţei cardiace sau insuficienţei respiratorii.

Au trecut prin momente grele și critice. În urmă cu două săptămâni, când s-au trezit din comă, au constatat că pielea lor căpătase o nuanță brună. Potrivit presei chineze, ciudata situație a fost cauzată de efectul advers al unui antibiotic asupra ficatului. Efectul a fost reversibil, medicul Yi Fan s-a recuperat complet până în prezent. Colegul lui, însă, a pierdut lupta cu boala. Hu Weifeng era internat la terapie intensivă de mai bine de patru luni și a decedat din cauza complicațiilor.

Mai multe