A păcălit lumea întreagă că e prinţ

22 iunie 2017 19:59   Internațional
Ultima actualizare:

Zeci de ani a râs de lumea bună! Stefan Cernetic, un om de rând care s-a dat drept nobil, a fost arestat recent după ce i s-au descoperit escrocheriile. Asta după ce a păcălit capetele încoronate şi vedetele.

Mai ceva ca în filme! Poliţia italiană l-a demascat pe Stefan Cernetic (57 de ani) că nu este prinţ al Muntenegrului, Albaniei, Serbiei şi Voievodinei, cum se pretinde. După ce a plecat de la nişte hoteluri de lux fără să plătească, s-a descoperit, după zeci de ani, că acesta este în realitate un om de rând, născut în Italia. De altfel, se spune că Cernetic a inventat tocmai că are origine nobiliară pentru a beneficia de privilegii, cum ar fi vacanţe şi petreceri de lux, unde era invitat datorită rangului său, despre care nimeni nu îşi putea imagina că e fals.

În urmă cu numai două săptămâni, Cernetic a participat la cursele de Formula 1 de la Monaco, cu un şeic şi supermodele. A luat masa cu prinţesa Irina a Greciei şi Danemarcei, la Atena. Se întâlnea cu prinţul Albert de Monaco şi membri ai marilor familii aristocratice, Savoia, Habsburg şi Hohenzollern, potrivit elespanol.com.În urmă cu doi ani, i-a acordat, în mod fals, un titlu de contesă de Giglo actriţei Pamela Anderson (49 de ani), care a îngenuncheat în faţa lui. Cernetic a inventat o întreagă poveste pentru a susţine că are origine nobilă. Spunea că este chiar descendentul împăratului roman Constantin cel Mare, care a domnit între anii 306-337. De asemenea, se dădea drept şeful casei regale a Muntenegrului. Călătorea în întreaga lume într-un Mercedes negru cu steagul muntenegrean şi o falsă insignă regală. Avea şi blazon nobiliar pe care figurau castele din Transilvania. Se caza gratis la hoteluri de lux, participa la petreceri de fiţe pe iahturi, până i s-a înfundat. Când poliţia italiană a întrebat autorităţile din Muntenegru (n.r.stat din Europa de Sud-Est) despre el, i s-a spus că e un impostor. Muntenegru nu are monarhie din 1919, după încheierea Primului Război Mondial, şi a dispărut de pe hartă ca stat independent, fiind integrat în Regatul sârbilor, al croaţilor şi slovenilor. Şi-a recăpătat independenţa în 2006, când s-a separat de Serbia.

Mai multe