A părăsit ISIS după ce o fată a fost violată cu bestialitate sub ochii lui. Mărturii cutremurătoare

11 februarie 2017 13:20   Internațional
Ultima actualizare:

Un militant ISIS a povestit că a decis să părăsească gruparea căreia i-a fost fidel după ce a văzut cum o fată de 15 ani era violată cu bestialitate. Numit de presă Nizar, el a vorbit şi despre centrele de detenţie ale ISIS.

El a dezvăluit că a luat decizia de a pleca din ISIS după ce a fost martor la o scenă violentă. Nizar a văzut cum a fost violată cu bestialitate o sclavă de 15 ani şi apoi lăsată să moară în celula sa, conform dailymail.co.uk

Bărbatul a explicat că i s-a spus să nu vorbească despre incident si că, în viziunea militanţilor ISIS, "captivii sunt captivi, faci ce vrei cu ei". 

Nizar s-a alăturat ISIS după ce oraşul său din Siria a fost cucerit de gruparea jihadistă. "Chiar credeai că e Islam. Mergeam la moschee şi eram învăţaţi Coranul". Însă el şi-a dat seama rapid că ISIS are o viziune greşită asupra religiei: paznic la un centru de detenţie, el a văzut cum 100 de oameni erau arestaţi zilnic pentru diverse fapte: "Erau arestaţi, reţinuţi şi bătuţi. După trei zile erau eliberaţi".

A fost însă cu adevărat îngrijorat de cele 475 de sclave sexuale, printre care femei din Irak şi Yazidi. Militanţi ISIS erau aduşi în centru pentru a-şi alege sclavele, care erau abuzate sau forţate să se mărite cu străini. Cele care refuzau erau executate. 

Atunci, Nizar a început să aibă coşmaruri, să nu mai mănânce şi a decis să plece. "Erau ca surorile mele", a mai spus bărbatul care a reuşit să scape şi a fugit în Turcia alături de familia lui. 

Mai multe