A stat 39 de ani la închisoare pe nedrept

28 noiembrie 2017 19:46   Internațional
Ultima actualizare:

Un bărbat de 70 de ani din California a petrecut 39 de ani în puşcărie, deşi era nevinovat. El a luat masa cu poliţistul care l-a ajutat ca să fie eliberat. Acum aşteaptă despăgubiri pentru cât a îndurat.

Craig Richard Coley din California a fost obligat să stea în spatele gratiilor aproape patru decenii pentru crime pe care nu le-a comis. Recent, el a petrecut prima  Zi a Recunoştinţei, împreună cu poliţistul Mike Bender care s-a luptat să-l elibereze.

Coley a fost condamnat pe nedrept pentru moartea fostei sale iubite, Rhonda Wicht, de 24 de ani, şi a fiului său, Donald Wicht, de 4 ani, care au fost găsiţi morţi în apartamentul ei din Simi Valley la 11 noiembrie 1978. Femeia a fost strangulată cu un cablu, iar copilul a fost sufocat. Coley a fost condamnat la închisoare pe viaţă, deşi a negat cu insistenţă că ar fi înfăptuit crimele. În puşcărie a trăit un calvar. Şi iată că salvarea lui a venit. Poliţistul pensionar Mike Bender a reuşit să dovedească în sfârşit inocenţa sa. A folosit probele ADN recoltate de la locul crimei şi a dovedit nevinovăţia lui Coley.

În consecinţă, autorităţile au trebuit să recunoască probele şi să îl elibereze pe bărbatul care şi-a irosit viaţa în puşcărie. Din 1989, Bender a tot încercat să găsească mijloace ca să-l elibereze. Şi-a luat singur această sarcină, după ce tatăl lui Coley, care era coleg cu el în poliţie, a murit, încercând cu disperare să arate că fiul său nu era criminal. Acum, Craig Richard Coley aşteaptă despăgubiri de 1 milion de dolari de la stat, bazându-se pe un precedent. Ricky Jackson (61 de ani) a fost eliberat în 2014 după ce a petrecut 39 de ani în închisoare pentru uciderea unui om de afaceri, deşi nu l-a omorât el. După ce un martor cheie a recunoscut că a minţit şi s-a dovedit că Ricky era nevinovat, acesta a primit despăgubiri de 1 milion de dolari de la stat.

Mai multe