A străbătut Africa pe bicicletă

29 mai 2017 19:31   Internațional
Ultima actualizare:

A trăit aventura vieţii lui. Cu câteva haine în bagaj şi cu aparatul de fotografiat după gât, Bogdan Marcu a pornit în călătoria care i-a schimbat viaţa. A luat Africa la colindat pe două roţi, timp de şapte luni.

Fiecare dintre noi are un vis, însă, puţini reuşim să-l transformăm în realitate. Bogdan Marcu (34 de ani) este genul de om care ne-a demonstrat că orice este posibil şi că barierele pot fi trecute. A renunţat la munca de IT-ist, şi-a lăsat iubita acasă şi a pornit în aventura vieţii sale: cu bicicleta prin Africa. 

“Visam cu ochii deschişi încă din vremea copilăriei la această călătorie. M-am îndrăgostit de Africa din cărţile pe care citeam”, ne spune Bogdan, în timp ce începe să ne povestească despre călătoria anevoiasă şi plină de neprevăzut de pe continentul African.

Şi-a propus să-l străbată pe două roţi de la nord la sud şi a reuşit. Aventura lui a început pe 20 octombrie 2016, iar startul l-a dat din oraşul egiptean Cairo. Până pe 10 mai, când a revenit acasă, bărbatul a bifat zece destinaţii: Egipt, Sudan, Uganda, Kenya, Tanzania, Malawi, Zambia, Botswana, Namibia, Cape Town. Iar drumul nu a fost unul lipsit de peripeţii. Bicicleta, construită de el bucată cu bucată, i s-a stricat prima dată în Tanzania, iar apoi în Malawi.

A rezolvat repede problema cu puţin ajutor din partea ambasadorului Africii de Sud, iar apoi şi-a văzut de drum. În Botswana l-au atacat leii şi elefenţii, în Sudan a dat tirul peste el, dar, din fericire, s-a ales doar cu o rană la braţ, a fost escortat de Poliţie ca să nu fie prădat pe străzi, a pedalat prin ploaie, dar şi prin arşiţă la 50 de grade. De-a lungul drumului, a pedalat alături de cai sălbatici sau de măgari, a locuit cu băştinaşii în triburi, iar la  Cape Town l-a cunoscut pe Andrei Zaharescu, ambasadorul României.

“Am petrecut trei zile alături de el şi de soţia sa, Cosmina”, îşi aminteşte Bogdan despre fostul prezentantor de la Antena 1.  Iar aici s-a şi sfârşit aventura lui în Africa, după 11.000 de km de pedalat, cu tricolorul românesc fâlfâind în bătaia vântului. Totul l-a costat 5.000 €. La primăvară vrea să continue traseul şi să străbată toată Africa de Sud. 

Mai multe