A suferit peste 100 de operații estetice pentru a vindeca o boală gravă. Acum e fotomodel

11 iulie 2016 13:56   Internațional
Ultima actualizare:

Celebritățile care apelează la operații estetice fără a avea neapărat nevoie de ele au făcut din acest fenomen o banalitate și s-a format o perspectivă negativă asupra lor. Nu la fel poate spune și o femeie căreia modelarea chipului i-a schimbat total viața.

Alison Midstokke (31 de ani), originară din New York,  s-a născut cu o malformație facială foarte gravă, astfel că a avut nevoie de mai bine de o sută de reconstrucții estetice chirurgicale pentru a-i oferi un aspect decent, după cum relatează TheSun.co.uk

Ea s-a născut cu Sindromul Treacher Collins, o afecțiune care se manifestă prin creșterea unor oase la nivelul feței. A fost nevoită să petreacă luni de zile în spital pentru a i se reconstrui chipul și a-i fi corectate auzul și vorbitul. Acum, după ce operațiile au reușit și au oferit rezultate remarcabile, Alison a devenit sursă de ionspirație pentru sute de persoane care suferă de probleme asemănătoare. 

"Când aveam cinci ani, mă holbam la mine însămi în oglindă și o întrebam pe mama de ce sunt atât de urâtă. Ea îmi spunea că e din cauza că am Treacher Collins iar chipul meu nu se dezvoltă corect. După ce am făcut operațiile - înclusiv reconstrucția majoră din 2010 - m-am simțit mai încrezătoare. Mi-a schimbat viața", a declarat Alison. 

Ea a fost abandonată de părinți când s-a născut, dar a fost apoi adoptată după doar câteva săptămâni. A suferit mai multe intervenții chirurgicale încă de când era un copil deoarece trebuiau îndreptate defectele cranio-faciale.

Alison recnuoaște că nici nu mai știe numărul operațiilor, dar crede că au fost peste o sută. Malformația i-a afectat atât auzul, cât și posibilitatea de a vorbi, astfel că nu a putut merge la școală ca restul copiilor. Doctorii au crezut la început că nu va mai putea vorbi niciodată, dar la cinci ani, Alison a început să comunice verbal cu familia ei. 

A avut grave probleme sociale din cauza urâțeniei, fiind exclusă de persoanele din jur, mereu a fost tratată diferit. "Nu am fost invitată la prea multe petreceri aniversare, dar am avut mereu câțiva prieteni apropiați." 

Pe măsură ce a făcut mai multe operații, aspectul ei facial s-a îmbunătățit, iar vârsta de 15 ani, deja rezultatele pozitive erau vizibile și a putut chiar să-și urmeze visul - de a deveni 

model.

Mai multe