A trăit 46 de ani cu aşa ceva în creier. Medicii au rămas muţi

10 septembrie 2015 21:20   Internațional
Ultima actualizare:

De 46 de ani are migrene zilnic! Chinezoaica Liu Kao a mers pe la toţi doctorii şi nimeni nu a reuşit să-i găsească un leac. Recent, ea a ajuns la un spital, unde s-a descoperit că are un ac în creier.

Biata Liu Kao, o femeie de 48 de ani din Anhui, o provincie din estul Chinei, a aflat şocată, recent, care era cauza durerilor de cap care nu îi mai dau pace. După ce medicii de la spitalul din Wuhan, provincia Huibei, i-au făcut o tomografie computerizată, au observat că, în emisfera stângă a creierului său, se află un ac de 4,5 centimetri. Ei cred că obiectul ascuţit i-a fost înfipt în cap înainte de împlinirea vârstei de 1 an şi 6 luni, când creierul încă nu era bine format. De aceea nu i-a împiedicat dezvoltarea. Liu a ajuns la spitalul din Wuhan când deja durerile de cap deveniseră insuportabile.

De aceea, după ce doctorii i-au spus că o pot opera ca să i-l scoată, însă intervenţia chirurgicală este riscantă, ea nu a stat pe gânduri să ia o decizie. Liu Kao preferă să moară, în caz că operaţia nu va reuşi, decât să mai trăiască în continuare cu migrenele îngrozitoare. Părinţii ei nu mai trăiesc şi nimeni altcineva nu a putut-o lămuri cum a ajuns acul în creierul său. Liu Kao o are în permanenţă alătuiri pe fiica sa, care o încurajează. Medicii spun că vor face tot ce le stă în putinţă pentru ca intervenţia chirurgicală să decurgă fără incidente. Acul nu ocupă o suprafaţă prea mare din creier şi ar putea fi extras fără să provoace afecţiuni majore pe suprafaţa materiei cerebrale.

Mai multe