A vrut să facă un loc de joacă, dar ce a găsit în grădina sa l-a uimit

17 aprilie 2016 21:11   Internațional
Ultima actualizare:

Luke Irwin, un designer de covoare britanic, care a vrut să amenajeze un loc de joacă pentru copiii săi în propria grădină a făcut o descoperire incredibilă. Ceea ce s-a găsit sub peluza de pe proprietatea sa are o valoare istorică inestimabilă.

Muncitorii care au fost angajați să tragă niște cabluri de electricitate pe un teren din Wiltshire, au scos la lumină o vilă antică din timpul Imperiului Roman, relatează BBC.com. Vila romană, care are o vechime de 1.500 de ani, este cea mai mare din cateogria sa descoperită vreodată în Marea Britanie.

Ceea ce frapează la această vilă este că s-a păstrat foarte bine de-a lungul secolelor, fără să fie afectată de agricultură. Un aparent ghiveci din piatră care era folosit pentru a crește flori, s-a dovedit a fi de fapt sarcofagul unui copil roman. Această descoperire l-a inspirat pe Irwin să creeze covoare cu diverse motive romane.

Luke Irwin și povestea vilei romane

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Mai multe