Accident feroviar grav în Cehia! Cel puțin 3 oameni au murit și alți 24 au fost răniți

8 iulie 2020 9:10   Internațional
Ultima actualizare:

Cel puţin trei persoane au murit, iar alte 24 au fost grav rănite după ce două trenuri au intrat în coliziune în nord-vestul Cehiei. Accidentul feroviar a avut loc marți, 7 iulie, în apropierea localității Pernik, în apropierea frontierei cu Germania.

Un tren care circula pe ruta Karlovy Vary- Johanngeorgenstadt a intrat în colziune cu un altul care se deplasa din sens opus. Accidentul a avut loc pe linia de cale ferată care leagă satul Pernink de localitatea Nový Hamry, lângă orașul balnear Karlovy Vary. Potrivit postului CT24, unul dintre trenuri a plecat de la Johanngeorgenstadt către Karlovy Vary la ora locală 15:10, în timp ce al doilea tren venea în sens invers.

Serviciile germane de urgenţă au asistat răniţii la locul accidentului, aflat într-o zonă cu dealuri împădurite, a relatat CTK. Dintre cei răniţi, nouă au răni serioase sau grave, iar între ei se află şi cetăţeni german, conform primelor informații. 

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc accidentul și a determina cine se face vinovat pentru coliziunea care a curmat viața a celo puțin trei oameni. 

Mai multe